Ako tražite jednostavno jelo koji možete pripremiti za manje od 30 minuta, ovaj recept za prženje piletine i brokule savršeno je rješenje, fantastičnog ukusa i zanosnog mirisa, probudić će sva vaša čula, prijatnoo..
Potrebno:
240g riže dugog zrna
1 žlica maslinovog ulja
600g pilećeg filea, narezano
1 glava brokule, slomljena na male cvjetove, stabljika sitno nasjeckana
2 češnja češnjaka, zgnječena
Komad đumbira od 5 cm, oguljen i nariban
1 crveni čili, sitno nasjeckan i uklonjen sjemenkama (ako želite)
1 ½ žlice sojinog umaka s smanjenom soli
40g indijskih oraščića, grubo nasjeckanih
15g svježeg korijandera, grubo nasjeckanog
Priprema:
Rižu kuhajte u velikoj tavi s kipućom vodom 15 minuta ili dok ne omekša. Ocijedite i ostavite sa strane.
Za to vrijeme zagrijte ulje u velikoj tavi ili woku na jakoj vatri. Dodajte piletinu, začinite i pržite 5 minuta dok lagano ne postane zlatno. Premjestite na tanjur sa žlicom sa žljebovima, ostavljajući ulje u tavi.
Dodajte brokulu, češnjak, đumbir i veći dio čilija u tavu i pržite 5 minuta. Vratite piletinu u tavu i kuhajte 2 minute ili dok ne skuhate. Maknite posudu s vatre i dodajte sojin umak.
Podijelite rižu između 4 tanjura, a na vrh piletinu i povrće. Razbacite indijske oraščiće, preostali čili i korijander za posluživanje.
Ingredients
- 240g long-grain rice
- 1 tbsp olive oil
- 600g pack chicken thigh fillets, sliced
- 1 head of broccoli, broken into small florets, stem finely chopped
- 2 garlic cloves, crushed
- 5cm piece ginger, peeled and grated
- 1 red chilli, finely chopped and deseeded (if you like)
- 1 ½ tbsp reduced-salt soy sauce
- 40g cashew nuts, roughly chopped
- 15g fresh coriander, roughly chopped
Method
- Cook the rice in a large pan of boiling water for 15 mins or until tender. Drain and set aside.
- Meanwhile, heat the oil in a large frying pan or wok over a high heat. Add the chicken, season and fry for 5 mins until lightly golden. Transfer to a plate with a slotted spoon, leaving any oil in the pan.
- Add the broccoli, garlic, ginger and most of the chilli to the pan and stir-fry for 5 mins. Return the chicken to the pan and cook for 2 mins or until cooked through. Remove the pan from the heat and add the soy sauce.
- Divide the rice between 4 plates and top with the chicken and vegetables. Scatter over the cashew nuts, remaining chilli and the coriander to serve.
Nema komentara:
Objavi komentar