Složite poriluk, krumpir i kapare oko fileta lososa kako biste napravili ovu jednostavnu i jako ukusnu večeru za dvoje. Izvrsno je kao obrok sredinom tjedna ili za romantičniju priliku, veoma brzo i lako za pripremu a uz to jako zdravo!
Potrebno:
- 250g mladog sitnijeg krumpira, debelo narezan
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 poriluk, prepolovljen, opran i narezan na kriške
- 1 češanj češnjaka, zgnječen
- 70 ml vrhnja
- 1 žlica kapara, plus dodatak za posluživanje
- 1 žlica vlasca, plus dodatak za posluživanje
- 2 fileta lososa bez kože
- miješana salata od rukole, za posluživanje (po želji)
Priprema:
KORAK 1
Zagrijte pećnicu na ventilator / plin od 200 ° C / 180 ° 6. Zakuhajte u dubljoj šerpi vodu. Dodajte krumpir i kuhajte 8 minuta. Ocijedite i ostavite da se suši na pari u cjedilu nekoliko minuta. Istresite ocijeđen krumpir s ½ ulja i puno začina u tepsiju. Stavite u pećnicu na 20 minuta, protresajući ili lagano miješajući na pola vremena kuhanja.
KORAK 2
Za to vrijeme zagrijte preostalo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte poriluk i pržite 5 minuta, ili dok ne počne omekšavati. Miješajte češnjak 1 min, a zatim dodajte vrhnje, kapare i 75 ml vruće vode, a zatim prokuhajte. Promiješajte vlasac.
KORAK 3
Zagrijte roštilj do visoke. Krem smjesu poriluka prelijte po krumpiru, a zatim na vrh stavite filete lososa. Pecite na roštilju 7-8 minuta ili dok se samo ne skuha. Poslužite preliveno dodatnim vlascem i kaparima te salatom sa strane, ako želite.
I to je to,dobar tek vam želim!
Izvor:bbcgoodfood.com
Nema komentara:
Objavi komentar