srijeda, 26. svibnja 2021.

Jednostavno preukusna večera za dvoje, fini kremasti obrok od fileta lososa, krumpira i kapare

 Složite poriluk, krumpir i kapare oko fileta lososa kako biste napravili ovu jednostavnu i jako ukusnu večeru za dvoje. Izvrsno je kao obrok sredinom tjedna ili za romantičniju priliku, veoma brzo i lako za pripremu a uz to jako zdravo!





Potrebno:

- 250g mladog sitnijeg krumpira, debelo narezan

- 2 žlice maslinovog ulja

- 1 poriluk, prepolovljen, opran i narezan na kriške

- 1 češanj češnjaka, zgnječen

- 70 ml vrhnja

- 1 žlica kapara, plus dodatak za posluživanje

- 1 žlica vlasca, plus dodatak za posluživanje

- 2 fileta lososa bez kože

- miješana salata od rukole, za posluživanje (po želji)


Priprema:

KORAK 1

Zagrijte pećnicu na ventilator / plin od 200 ° C / 180 ° 6. Zakuhajte u dubljoj šerpi vodu. Dodajte krumpir i kuhajte 8 minuta. Ocijedite i ostavite da se suši na pari u cjedilu nekoliko minuta. Istresite ocijeđen krumpir s ½ ulja i puno začina u tepsiju. Stavite u pećnicu na 20 minuta, protresajući ili lagano miješajući na pola vremena kuhanja.


KORAK 2

Za to vrijeme zagrijte preostalo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte poriluk i pržite 5 minuta, ili dok ne počne omekšavati. Miješajte češnjak 1 min, a zatim dodajte vrhnje, kapare i 75 ml vruće vode, a zatim prokuhajte. Promiješajte vlasac.


KORAK 3

Zagrijte roštilj do visoke. Krem smjesu poriluka prelijte po krumpiru, a zatim na vrh stavite filete lososa. Pecite na roštilju 7-8 minuta ili dok se samo ne skuha. Poslužite preliveno dodatnim vlascem i kaparima te salatom sa strane, ako želite.

I to je to,dobar tek vam želim!


Izvor:bbcgoodfood.com

Nema komentara:

Objavi komentar