Skuhajte ovaj kremasti, jako ukusni obrok i oduševite svoje najmilije. Ovaj zagrijavajući lonac s piletinom, graškom i porilukom savršen je za poseban obiteljski obrok...
Potrebno:
- 3 poriluka, prepolovljena i sitno narezana
- 2 žlice maslinovog ulja, uz dodatak ako je potrebno
- 1 žlica maslaca
- 8 malih pilećih bedara
- 500 ml pilećeg temeljca
- 1 žlica Dijon senfa
- 75g vrhnja za kuhanje
- 200g smrznutog graška
- 3 žlice suhe ili svježe mrvice
- mala svežnja peršina, sitno nasjeckana
Priprema:
KORAK 1
Isjeckane dijelove poriluka i ulje prelijte u vatrostalnu posudu te stavite na laganoj vatri, dodajte maslac i pržite sve vrlo nježno 10 minuta ili dok poriluk ne omekša.
KORAK 2
Stavite piletinu s kožom okrenutom prema dolje u veliku neljepljivu tavu na srednje jaku vatru, kuhajte dok koža ne porumeni, a zatim okrenite i zapecite drugu stranu. Ulje vam ne bi trebalo, ali ako se koža počne lijepiti, dodajte malo. Dodajte piletinu poriluku, ostavljajući za sobom svu masnoću u tavi.
KORAK 3
Dodajte temeljac u jelo i pustite da se krčka, dobro začinite, poklopite i kuhajte 30 minuta na laganoj vatri. Umiješajte senf, vrhnje i grašak te pustite da lagano kuha. Trebali biste imati poprilično umaka.
KORAK 4
Kad ste spremni za posluživanje, stavite roštilj. Pomiješajte mrvice i peršin, pospite ih po piletini i pecite na žaru dok ne porumene.
Uživajte u ovom fantastičnom jelu!
Izvor:bbcgoodfood.com
Nema komentara:
Objavi komentar