Napravite danas za ručak ovo super zdravo jelo sa puno svježeg povrća, slane tune i spremno za samo 20 minuta!
Potrebno:
- 200g spiralne tjestenine, paste
- 4 jaja
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice octa od crvenog vina
- 1 crveni luk, sitno narezan
- 100g mladog sitnog špinata
- 250g cherry rajčice , prepolovljeno
- ½ krastavac, na kockice
- 50g crnih maslina bez koštica, ocijeđenih i prepolovljenih
- 2 x 145 g konzerve tunjevine u salamuri, ocijeđene
- 10g svježeg peršina, sitno nasjeckanog
Priprema:
Skuhajte spiralnu pastu po uputama na pakovanju . Dobro ocijediti i ostaviti sa strane da se malo ohladi.
U međuvremenu spustite jaja u zasebnu tavu s kipućom vodom. Kuhajte 10 minuta, a zatim ocijedite i isperite pod hladnom vodom da se ohladi. Uklonite ljuske i prepolovite ili četvrtinu.
Umutite ulje s octom u velikoj zdjeli, dodajte začine.
Pomiješajte luk, špinat, rajčicu, krastavac i masline, dodajte tjesteninu i sve zajedno lagano promješajte kako bi upilo dresing od ulja i octa.
U smjesu dodajte tunu i veći dio peršina,ponovo lagano promješajte a zatim prebacite na tanjure ili pladanj za posluživanje.
Na vrh stavite jaja, preostali peršin i dodatni crni papar za posluživanje.
Dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar