ponedjeljak, 24. svibnja 2021.

20 minutna hrskava govedina sa brokulama i rezancima, jelo koje ćete smazati za tren

 Ukoliko još niste spremali ovo jelo obavezno probajte jer će vas oduševiti malo drugačiji pristup isprobanom, miješanom goveđem odresku osigurava da vaše meso začas postane hrskavo i ukusno - savršenog okusa i teksture u usporedbi s cvjetićima brokule.





Potrebno:

- 2 žlice biljnog ulja

- 350g goveđeg odreska mljeveno

- 250g suhih rezanci od jaja

- 1 glava brokule, izrezana na male cvjetove, orezana na stabljiku i sitno narezana na kockice

- 1 luk, sitno narezan

- 3 žlice sojinog umaka s smanjenom soli

- 2 žlice destiliranog octa

- 2 žličice miso paste

- 3 češnja češnjaka, zgnječena

- 1,5 cm komad đumbira (oko 10 g), oguljen i sitno nariban

- 1 crveni čili, sitno narezan


Priprema:

Zagrijte 1tbsp ulja u woku ili velikoj tavi na jakoj vatri, zatim dodajte goveđi mljeveni komad i pržite 6-8 minuta uz neprestano miješanje da se  usitni dok ne postane tamno smeđe i hrskavo. 

U međuvremenu rezance stavite u toplotnu posudu i prelijte kipućom vodom da pokrije rezance. Ostavite da se namače 6-7 minuta, a zatim ga ocijedite, rezervirajući 5 žlica vode.

Prhku govedinu prebacite u posudu. Zagrijte preostalih 1 žlica ulja u woku, dodajte brokulu i luk i pržite 5-6 minuta dok brokula ne postane svijetlo zelena i počne biti mekano nježna. 

Pomiješajte soju, ocat, miso i rezerviranu vodu za rezance u maloj posudi.

Dodajte češnjak, đumbir i veći dio čilija u wok i pržite 1 min dok ne zamiriši. 

U juhu umiješajte rezance zajedno s umakom i hrskavom govedinom. 

Dobro promiješajte ili protresite da premažete rezance i brokulu umakom; kuhajte još 30 sekundi dok umak ne propuhne i ne zgusne se. 

Podijelite između 4 zdjele i razbacite s preostalim čilijem za posluživanje.

Dobar tek!

Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar