Ukoliko još niste spremali ovo jelo obavezno probajte jer će vas oduševiti malo drugačiji pristup isprobanom, miješanom goveđem odresku osigurava da vaše meso začas postane hrskavo i ukusno - savršenog okusa i teksture u usporedbi s cvjetićima brokule.
Potrebno:
- 2 žlice biljnog ulja
- 350g goveđeg odreska mljeveno
- 250g suhih rezanci od jaja
- 1 glava brokule, izrezana na male cvjetove, orezana na stabljiku i sitno narezana na kockice
- 1 luk, sitno narezan
- 3 žlice sojinog umaka s smanjenom soli
- 2 žlice destiliranog octa
- 2 žličice miso paste
- 3 češnja češnjaka, zgnječena
- 1,5 cm komad đumbira (oko 10 g), oguljen i sitno nariban
- 1 crveni čili, sitno narezan
Priprema:
Zagrijte 1tbsp ulja u woku ili velikoj tavi na jakoj vatri, zatim dodajte goveđi mljeveni komad i pržite 6-8 minuta uz neprestano miješanje da se usitni dok ne postane tamno smeđe i hrskavo.
U međuvremenu rezance stavite u toplotnu posudu i prelijte kipućom vodom da pokrije rezance. Ostavite da se namače 6-7 minuta, a zatim ga ocijedite, rezervirajući 5 žlica vode.
Prhku govedinu prebacite u posudu. Zagrijte preostalih 1 žlica ulja u woku, dodajte brokulu i luk i pržite 5-6 minuta dok brokula ne postane svijetlo zelena i počne biti mekano nježna.
Pomiješajte soju, ocat, miso i rezerviranu vodu za rezance u maloj posudi.
Dodajte češnjak, đumbir i veći dio čilija u wok i pržite 1 min dok ne zamiriši.
U juhu umiješajte rezance zajedno s umakom i hrskavom govedinom.
Dobro promiješajte ili protresite da premažete rezance i brokulu umakom; kuhajte još 30 sekundi dok umak ne propuhne i ne zgusne se.
Podijelite između 4 zdjele i razbacite s preostalim čilijem za posluživanje.
Dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar