utorak, 4. siječnja 2022.

20 minutni ručak u kojem ćete uživati - Lagana korejska mljevena govedina

 Jela iz korejske kuhinje kod nas nisu baš poznata ali evo jedan jednostavan recept za  za mljevenu junetinu koji  je malo slatka i začinjena mješavina govedine koja se poslužuje na vrhu vruće riže.





Potrebno:

450g  nemasne mljevene govedine

4 češnja češnjaka, mljevena

2 žličice đumbira, mljevenog

1 žličica sezamovog ulja

1/3 šalice smeđeg šećera

1/4 šalice sojinog umaka

2 žličice čili umaka od češnjaka ili Sriracha ljutog umaka

1/2 šalice narezanog zelenog luka, podijeljenog

2 šalice vruće kuhane riže

1 srednji krastavac, narezan

1 šalica mrkve

1 žličica sjemenki sezama za ukras, po želji


Priprema:

Zapržite mljevenu junetinu, češnjak i đumbir u tavi na srednje jakoj vatri, lomeći mljevenu govedinu na male komadiće dok  ne porumene. Ocijedite višak masnoće i vratite tavu na štednjak.

Dodajte sezamovo ulje, smeđi šećer, umak od soje i umak od čilija od češnjaka i kuhajte na laganoj vatri, miješajući dok se meso ne navlaži i ne postane sjajno. Dodajte polovicu zelenog luka i kuhajte dok ne zamiriše, oko 1 minutu.

Poslužite mješavinu mljevene govedine na vruću rižu uz krastavce i mrkvu. Po želji ukrasite dodatnim zelenim lukom i sjemenkama sezama.

I to je to, dobar tek!

Izvor:iwashyoudry.com

Nema komentara:

Objavi komentar