Jela iz korejske kuhinje kod nas nisu baš poznata ali evo jedan jednostavan recept za za mljevenu junetinu koji je malo slatka i začinjena mješavina govedine koja se poslužuje na vrhu vruće riže.
Potrebno:
450g nemasne mljevene govedine
4 češnja češnjaka, mljevena
2 žličice đumbira, mljevenog
1 žličica sezamovog ulja
1/3 šalice smeđeg šećera
1/4 šalice sojinog umaka
2 žličice čili umaka od češnjaka ili Sriracha ljutog umaka
1/2 šalice narezanog zelenog luka, podijeljenog
2 šalice vruće kuhane riže
1 srednji krastavac, narezan
1 šalica mrkve
1 žličica sjemenki sezama za ukras, po želji
Priprema:
Zapržite mljevenu junetinu, češnjak i đumbir u tavi na srednje jakoj vatri, lomeći mljevenu govedinu na male komadiće dok ne porumene. Ocijedite višak masnoće i vratite tavu na štednjak.
Dodajte sezamovo ulje, smeđi šećer, umak od soje i umak od čilija od češnjaka i kuhajte na laganoj vatri, miješajući dok se meso ne navlaži i ne postane sjajno. Dodajte polovicu zelenog luka i kuhajte dok ne zamiriše, oko 1 minutu.
Poslužite mješavinu mljevene govedine na vruću rižu uz krastavce i mrkvu. Po želji ukrasite dodatnim zelenim lukom i sjemenkama sezama.
I to je to, dobar tek!
Izvor:iwashyoudry.com
Nema komentara:
Objavi komentar