Ovo je recept koji kada jednom probate bit će vaš česti gost na trpezi, ova utješna pastirska pita od puretine i gljiva je super brza 30-minutna večera koju će svi voljeti!Ovo je jedno ugodno jelo koje će ove zime voljeti cijela vaša obitelj!
Potrebno:
1kg krumpira, oguljen i narezan na kockice
2 žlice kiselog vrhnja
1 veliki žumanjak
1/2 manje šalice putera
sol i papar
450g mljevene puretine
1/2 luka, nasjeckanog na kockice
250g gljive, narezane
2 žlice maslaca
2 žlice brašna
1 šalica goveđe juhe, s malo natrija
2 žličice Worcestershire umaka
1 šalica graška i mrkve, smrznuti
1 žličica slatke paprike
1 žličica peršina, nasjeckanog
Priprema:
Krumpir kuhajte u loncu s blago posoljenom vodom dok ne omekša. Ocijedite i dodajte kiselo vrhnje, žumanjak, puter te sol i papar po ukusu. Zgnječite do željene konzistencije.
U međuvremenu zapržite mljevenu puretinu i luk u velikoj tavi, lomeći dok se ne izmrvi (oko 3 minute). Dodajte gljive u tavu i kuhajte još 5 minuta, dok puretina ne bude kuhana i gljive ne omekšaju.
U zasebnoj maloj tavi zagrijte 2 žlice maslaca na srednjoj vatri dok se ne otopi. Umutiti brašno dok ne postane glatko. Postupno ulijevajte goveđu juhu i Worcestershire umak, miješajući dok ne postane glatka i malo zgusnuta. Ulijte ovu smjesu umaka u smjesu puretine i gljiva i promiješajte da se sjedini.
Dodajte smrznuti grašak i mrkvu u tavu i promiješajte da se sjedine, kuhajući dok se ne zagrije. Prebacite smjesu u posudu za tepsiju od 2 litre, rasporedite u ravnomjeran sloj.
Na vrh stavite pire krumpir, rasporedite u ravnomjeran sloj. Pospite vrh slatkom paprikom i pecite 3 do 5 minuta, ili dok vrh ne dobije svijetlo zlatno smeđu boju. Ukrasite nasjeckanim peršinom.
I to je to, vaš savršen ručak je već na stolu, dobar tek!
Izvor:iwashyoudry.com
Nema komentara:
Objavi komentar