utorak, 4. siječnja 2022.

30 - minutna večera koju će svi voljeti - Pastirska pita od puretine i gljiva

 Ovo je recept koji kada jednom probate bit će vaš česti gost na trpezi, ova utješna pastirska pita od puretine i gljiva je super brza 30-minutna večera koju će svi voljeti!Ovo je jedno ugodno jelo koje će ove zime voljeti cijela vaša obitelj!




Potrebno:

1kg krumpira, oguljen i narezan na kockice

2 žlice kiselog vrhnja

1 veliki žumanjak

1/2 manje šalice putera

sol i papar

450g  mljevene puretine

1/2 luka, nasjeckanog na kockice

250g gljive, narezane

2 žlice maslaca

2 žlice brašna

1 šalica goveđe juhe, s malo natrija

2 žličice Worcestershire umaka

1 šalica graška i mrkve, smrznuti

1 žličica slatke paprike

1 žličica peršina, nasjeckanog


Priprema:

Krumpir kuhajte u loncu s blago posoljenom vodom dok  ne omekša. Ocijedite i dodajte kiselo vrhnje, žumanjak, puter te sol i papar po ukusu. Zgnječite do željene konzistencije.

U međuvremenu zapržite mljevenu puretinu i luk u velikoj tavi, lomeći dok se ne izmrvi (oko 3 minute). Dodajte gljive u tavu i kuhajte još 5 minuta, dok puretina ne bude kuhana i gljive ne omekšaju.

U zasebnoj maloj tavi zagrijte 2 žlice maslaca na srednjoj vatri dok se ne otopi. Umutiti brašno dok ne postane glatko. Postupno ulijevajte goveđu juhu i Worcestershire umak, miješajući dok ne postane glatka i malo zgusnuta. Ulijte ovu smjesu umaka u smjesu puretine i gljiva i promiješajte da se sjedini.

Dodajte smrznuti grašak i mrkvu u tavu i promiješajte da se sjedine, kuhajući dok se ne zagrije. Prebacite smjesu u posudu za tepsiju od 2 litre, rasporedite u ravnomjeran sloj.

Na vrh stavite pire krumpir, rasporedite u ravnomjeran sloj. Pospite vrh slatkom paprikom i pecite 3 do 5 minuta, ili dok vrh ne dobije svijetlo zlatno smeđu boju. Ukrasite nasjeckanim peršinom.

I to je to, vaš savršen ručak je već na stolu, dobar tek!

Izvor:iwashyoudry.com

Nema komentara:

Objavi komentar