utorak, 4. siječnja 2022.

Super lak i jednostavan recept za prefinu pitu od bundave s ljuskavom koricom, bit će vaš omiljeni

 Ovaj recept za pitu od bundeve punjen je smeđim šećerom i savršene je konzistencije!S ljuskavom koricom i bogatim i savršeno začinjenim nadjevom za pitu od bundeve, sigurno ćete imati uspjeha kada dođe velika večera. Uvijek omiljeni!





Potrebno:

1 (23cm) kora za pitu, nepečena

425g  pirea od bundeve

1/2 šalice jakog vrhnja za šlag

1/2 šalice isparenog mlijeka

1 šalica smeđeg šećera

2 žličice začina za pitu od bundeve

1/4 žličice soli

3 jaja


Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva C.

Pripremite koru za pitu tako da je razvaljate i stavite u kalup za pitu od 23cm.

U velikoj posudi pomiješajte sve sastojke osim jaja. Kada se sjedini dodajte jedno po jedno jaje. 

Tucite još 3-5 minuta ili dok ne postane svijetlo i pahuljasto. 

Izlijte u pripremljenu koru za pitu i pecite 10 minuta. Smanjite vatru na 170 stupnjeva C i pecite još 35-40 minuta. 

Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Pokrijte i čuvajte u hladnjaku do posluživanja.

Uživajte u ovom savršenom okusu, dobar tek!

Izvor:iwashyoudry.com

Nema komentara:

Objavi komentar