Ovaj recept za pitu od bundeve punjen je smeđim šećerom i savršene je konzistencije!S ljuskavom koricom i bogatim i savršeno začinjenim nadjevom za pitu od bundeve, sigurno ćete imati uspjeha kada dođe velika večera. Uvijek omiljeni!
Potrebno:
1 (23cm) kora za pitu, nepečena
425g pirea od bundeve
1/2 šalice jakog vrhnja za šlag
1/2 šalice isparenog mlijeka
1 šalica smeđeg šećera
2 žličice začina za pitu od bundeve
1/4 žličice soli
3 jaja
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva C.
Pripremite koru za pitu tako da je razvaljate i stavite u kalup za pitu od 23cm.
U velikoj posudi pomiješajte sve sastojke osim jaja. Kada se sjedini dodajte jedno po jedno jaje.
Tucite još 3-5 minuta ili dok ne postane svijetlo i pahuljasto.
Izlijte u pripremljenu koru za pitu i pecite 10 minuta. Smanjite vatru na 170 stupnjeva C i pecite još 35-40 minuta.
Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Pokrijte i čuvajte u hladnjaku do posluživanja.
Uživajte u ovom savršenom okusu, dobar tek!
Izvor:iwashyoudry.com
Nema komentara:
Objavi komentar