Ukoliko želite lagano i jako zdravo jelo za ručak tad pripremite ovaj jako ukusan recept za pileću salatu. Ovaj španjolski nadahnut recept za piletinu čini izvrsnu ljetnu salatu. Sočna piletina na žaru sjedi na ljutoj zelenoj salati od naranče i čilija, a sve se poslužuje s klasičnom španjolskom stranom kruha s rajčicama natrljanim češnjakom.
Potrebno:
300g pakirati fileti pilećih prsa, prepolovljeni po širini
3½ žlice maslinovog ulja
½ žličice dimljene paprike
2 naranče, očišćene od kore, oguljene i narezane na kolutove
½ žlice bijelog vinskog octa
1 žličica bistrog meda
120g vrećica miješane salate od lišća
½ krastavca, prepolovljeno i sitno narezano
1 crveni čili, bez sjemenki i sitno narezan
4 režnja češnjaka, oguljena
4 labave rajčice (oko 320 g)
Priprema:
Zagrijte roštilj i tavu na srednje jako. Stavite pileća prsa između 2 lista prozirne folije i istresite oklagijom do ujednačene debljine. Premažite piletinu s ½ žlice ulja i paprikom. Pecite na rešetki 5 minuta sa svake strane ili dok ne bude pečeno, a zatim izvadite iz tave, pokrijte folijom i ostavite sa strane da se odmori.
U međuvremenu izmiješajte polovicu narančine korice s 2 žlice maslinovog ulja, octom i medom. Začiniti i ostaviti sa strane. Listove salate podijelite na 4 tanjura. Na vrh stavite kriške naranče, krastavac i čili.
Obje strane kruha prepecite ispod roštilja do zlatne boje. Prelijte preostalim maslinovim uljem, a zatim istrljajte režnjeve češnjaka. Rajčice prepolovite i naribajte na krupno dok vam ne ostane samo kora. Odbacite kožu, a zatim žlicom nanesite meso na tostove; začiniti po ukusu.
Narežite piletinu i stavite na salatu. Prelijte preljevom od naranče, posipajte rezerviranom koricom od naranče i poslužite s kruhom od rajčice.
I to je to, dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar