četvrtak, 6. listopada 2022.

Hrskave zlatne pogačice s mirisnim curry punjenjem, jelo koje ćete zaista obožavati

 Ako želite nove ukuse i recepte u vašoj kuhinji tada obavezno pripremite ovaj jakoo ukusan obrok, sigurno će vam se dopasti! Dva britanska klasika spojena su u obliku hrskave, zlatne paste s mirisnim curry punjenjem. Poslužite kao dio svoje sljedeće kuhinjske zabave.





Potrebno:

1 žlica ulja

250 g krumpira za pečenje, oguljenog i narezanog na kockice cca 1 cm

1½ žlice blagog curry praha

1½ x 220 g pakiranja kuhanih pilećih prsa, izrezanih na komade od 2 cm

4 mlada luka, grubo nasjeckana

250g korma curry umaka (iz tegle od 500g)

3 žlice mango chutneya, plus dodatak za posluživanje

2 x 375g pakiranja prhkog tijesta

1 jaje, tučeno


Priprema:

Zagrijte ulje u velikoj dubokoj tavi na srednje jakoj vatri i kuhajte krumpir 5 minuta. Dodajte curry prah i kuhajte 1 minutu dok ne zamiriše, ali krumpir je tek pečen.


Prebacite u zdjelu s piletinom, mladim lukom, korma umakom i mango chutneyjem. Lagano izmiješajte da se sjedini.


Razmotajte oba paketa tijesta i izrežite krugove veličine 4 x 17 cm. Pobrašnite radnu ploču, ponovno razvaljajte obrubove i izrežite još 4 kruga.


Smjesu piletine ravnomjerno podijelite između krugova tijesta, žlicom je stavljajući na polovicu kruga, pazeći da ne bude previše. Premažite rubove s malo jajeta, zatim preklopite tijesto preko nadjeva i stisnite rubove prstima. Poređati u 2 obložene tepsije, pa prebaciti u frižider na 30 min.


Zagrijte pećnicu na plin 4, 180°C, ventilator 160°C. Premažite kolače preostalim jajetom, zatim pecite 50 minuta-1 sat dok ne porumene. Poslužite s dodatnim mango chutneyjem za umakanje, ako želite. Čuva se u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku 1-2 dana.


I to je to, uživajte u ovim preukusnim zalogajčićima, dobar tek!


Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar