Ako želite nove ukuse i recepte u vašoj kuhinji tada obavezno pripremite ovaj jakoo ukusan obrok, sigurno će vam se dopasti! Dva britanska klasika spojena su u obliku hrskave, zlatne paste s mirisnim curry punjenjem. Poslužite kao dio svoje sljedeće kuhinjske zabave.
Potrebno:
1 žlica ulja
250 g krumpira za pečenje, oguljenog i narezanog na kockice cca 1 cm
1½ žlice blagog curry praha
1½ x 220 g pakiranja kuhanih pilećih prsa, izrezanih na komade od 2 cm
4 mlada luka, grubo nasjeckana
250g korma curry umaka (iz tegle od 500g)
3 žlice mango chutneya, plus dodatak za posluživanje
2 x 375g pakiranja prhkog tijesta
1 jaje, tučeno
Priprema:
Zagrijte ulje u velikoj dubokoj tavi na srednje jakoj vatri i kuhajte krumpir 5 minuta. Dodajte curry prah i kuhajte 1 minutu dok ne zamiriše, ali krumpir je tek pečen.
Prebacite u zdjelu s piletinom, mladim lukom, korma umakom i mango chutneyjem. Lagano izmiješajte da se sjedini.
Razmotajte oba paketa tijesta i izrežite krugove veličine 4 x 17 cm. Pobrašnite radnu ploču, ponovno razvaljajte obrubove i izrežite još 4 kruga.
Smjesu piletine ravnomjerno podijelite između krugova tijesta, žlicom je stavljajući na polovicu kruga, pazeći da ne bude previše. Premažite rubove s malo jajeta, zatim preklopite tijesto preko nadjeva i stisnite rubove prstima. Poređati u 2 obložene tepsije, pa prebaciti u frižider na 30 min.
Zagrijte pećnicu na plin 4, 180°C, ventilator 160°C. Premažite kolače preostalim jajetom, zatim pecite 50 minuta-1 sat dok ne porumene. Poslužite s dodatnim mango chutneyjem za umakanje, ako želite. Čuva se u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku 1-2 dana.
I to je to, uživajte u ovim preukusnim zalogajčićima, dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar