četvrtak, 6. listopada 2022.

Jelo koje se prosto topi u ustima prepuno ugodnih i zdravih sastojaka - Ogromna pita od poriluka s sirom

 Žudite za ugodnom hranom? Napravite ovaj recept za divovsko tijesto od poriluka s maslacem i sirom koji se topi umotan u zlatno lisnato tijesto za obilnu obiteljsku večeru. Poslužite s hrskavom salatom od ribane mrkve za dodatno povrće.





Potrebno:

500 g smrznutog špinata u listovima, odmrznutog

40 g maslaca

3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana

700g narezanog poriluka

100 g zrelog cheddara krupno naribanog

500g svjetlijeg lisnatog tijesta

1 žlica glatkog brašna, za posipanje

1 jaje, lagano tučeno

3 veće mrkve oguljene i krupno naribane

1 žlica preljeva od meda i senfa

½ žlice cjelovitog senfa


Priprema:

Veći pleh zagrijte u pećnici na plin 7, 220°, ventilator 200°C.

Stavite špinat u sito i ocijedite višak tekućine.

Otopite maslac u velikoj tavi na jakoj vatri. Dodajte češnjak, poriluk i špinat i pržite 10 minuta dok ne omekšaju i ne zagriju se. Maknite s vatre i promiješajte naribani cheddar. Začinite po ukusu solju i crnim paprom.

Podijelite tijesto na 2 bloka, jedan 1/3 manji od drugog, i oblikujte 2 okrugla diska.

Lagano pospite čistu radnu površinu brašnom i razvaljajte manji disk od tijesta u krug od 25 cm, odrežite ga ako je potrebno. Izvucite tijesto na lim papira za pečenje i stavite nadjev od poriluka, ostavljajući rub od 3 cm oko ruba. Premažite tijesto razmućenim jajetom.

Drugi disk razvaljajte na krug promjera 35 cm i valjkom za tijesto podignite tijesto preko nadjeva od poriluka i zagladite rukama da dobijete oblik kuglice. Vilicom zgužvajte rubove tijesta i odrežite višak. Premažite preostalim jajetom i urezajte križ u sredini pite kako bi para izašla.

Pomoću papira za pečenje pitu izvucite na prethodno zagrijani pleh i pecite u pećnici 25 minuta dok ne porumeni.

Pomiješajte mrkvu, dressing i senf te začinite po ukusu solju i crnim paprom. Poslužite uz pitu.

I to je to, vaš savršen ručak je spreman, dobar tek!

Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar