Žudite za ugodnom hranom? Napravite ovaj recept za divovsko tijesto od poriluka s maslacem i sirom koji se topi umotan u zlatno lisnato tijesto za obilnu obiteljsku večeru. Poslužite s hrskavom salatom od ribane mrkve za dodatno povrće.
Potrebno:
500 g smrznutog špinata u listovima, odmrznutog
40 g maslaca
3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
700g narezanog poriluka
100 g zrelog cheddara krupno naribanog
500g svjetlijeg lisnatog tijesta
1 žlica glatkog brašna, za posipanje
1 jaje, lagano tučeno
3 veće mrkve oguljene i krupno naribane
1 žlica preljeva od meda i senfa
½ žlice cjelovitog senfa
Priprema:
Veći pleh zagrijte u pećnici na plin 7, 220°, ventilator 200°C.
Stavite špinat u sito i ocijedite višak tekućine.
Otopite maslac u velikoj tavi na jakoj vatri. Dodajte češnjak, poriluk i špinat i pržite 10 minuta dok ne omekšaju i ne zagriju se. Maknite s vatre i promiješajte naribani cheddar. Začinite po ukusu solju i crnim paprom.
Podijelite tijesto na 2 bloka, jedan 1/3 manji od drugog, i oblikujte 2 okrugla diska.
Lagano pospite čistu radnu površinu brašnom i razvaljajte manji disk od tijesta u krug od 25 cm, odrežite ga ako je potrebno. Izvucite tijesto na lim papira za pečenje i stavite nadjev od poriluka, ostavljajući rub od 3 cm oko ruba. Premažite tijesto razmućenim jajetom.
Drugi disk razvaljajte na krug promjera 35 cm i valjkom za tijesto podignite tijesto preko nadjeva od poriluka i zagladite rukama da dobijete oblik kuglice. Vilicom zgužvajte rubove tijesta i odrežite višak. Premažite preostalim jajetom i urezajte križ u sredini pite kako bi para izašla.
Pomoću papira za pečenje pitu izvucite na prethodno zagrijani pleh i pecite u pećnici 25 minuta dok ne porumeni.
Pomiješajte mrkvu, dressing i senf te začinite po ukusu solju i crnim paprom. Poslužite uz pitu.
I to je to, vaš savršen ručak je spreman, dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar