Uživajte u ovom fantastičnom jelu koje ćete veoma jednostavno i lako pripremiti,bogatstvu okusa u ovom gnjecavom kolaču od tjestenine sa sirom i piletinom za vrhunsku obiteljsku večeru radnim danom. Poslužite izravno iz pećnice uz začinjenu zelenu salatu.
Potrebno:
4 žlice maslinovog ulja
1 glavica luka sitno nasjeckana
2 zgnječena češnja češnjaka
¼ žličice čili pahuljica
2 x 400g konzerve nasjeckane rajčice
1 žličica šećera
6 žlica mascarponea
4 pileća prsa bez kože, narezana na trakice
300 g pennea
70 g zrelog cheddara, naribanog
50g naribane mozzarelle
½ male vezice peršina, sitno nasjeckanog
Priprema:
Zagrijte 2 žlice ulja u tavi na srednje jakoj vatri i lagano pržite luk 10-12 minuta. Dodajte češnjak i čili papričice i kuhajte 1 min. Dodajte rajčice i šećer i začinite po želji. Pirjajte bez poklopca 20 minuta ili dok se ne zgusne, zatim promiješajte mascarpone.
Zagrijte 1 žlicu ulja u tavi koja se ne lijepi. Začinite piletinu i pržite 5-7 minuta ili dok piletina ne bude pečena.
Zagrijte pećnicu na 220C/200C ventilator/plin 7. Pecite penne prema uputama na pakiranju. Ocijedite i prelijte preostalim uljem. Stavite tjesteninu u vatrostalnu posudu srednje veličine. Umiješajte piletinu i prelijte umakom. Na vrh stavite cheddar, mozzarellu i peršin. Pecite 20 minuta ili dok ne porumene i ne počnu mjehurići.
I to je to, još samo dodajte zelenu salatu i uživajte u ovom fantastičnom jelu, dobar tek!
Izvor:bbcgoodfood.com
Nema komentara:
Objavi komentar