subota, 17. prosinca 2022.

Jelo u kojem ćete jednostavno uživati - kolač od tjestenine sa sirom i piletinom

 Uživajte u ovom fantastičnom jelu koje ćete veoma jednostavno i lako pripremiti,bogatstvu okusa u ovom gnjecavom kolaču od tjestenine sa sirom i piletinom za vrhunsku obiteljsku večeru radnim danom. Poslužite izravno iz pećnice uz začinjenu zelenu salatu.




Potrebno:

4 žlice maslinovog ulja

1 glavica luka sitno nasjeckana

2 zgnječena češnja češnjaka

¼ žličice čili pahuljica

2 x 400g konzerve nasjeckane rajčice

1 žličica šećera

6 žlica mascarponea

4 pileća prsa bez kože, narezana na trakice

300 g pennea

70 g zrelog cheddara, naribanog

50g naribane mozzarelle

½ male vezice peršina, sitno nasjeckanog


Priprema:


Zagrijte 2 žlice ulja u tavi na srednje jakoj vatri i lagano pržite luk 10-12 minuta. Dodajte češnjak i čili papričice i kuhajte 1 min. Dodajte rajčice i šećer i začinite po želji. Pirjajte bez poklopca 20 minuta ili dok se ne zgusne, zatim promiješajte mascarpone.


Zagrijte 1 žlicu ulja u tavi koja se ne lijepi. Začinite piletinu i pržite 5-7 minuta ili dok piletina ne bude pečena.


Zagrijte pećnicu na 220C/200C ventilator/plin 7. Pecite penne prema uputama na pakiranju. Ocijedite i prelijte preostalim uljem. Stavite tjesteninu u vatrostalnu posudu srednje veličine. Umiješajte piletinu i prelijte umakom. Na vrh stavite cheddar, mozzarellu i peršin. Pecite 20 minuta ili dok ne porumene i ne počnu mjehurići.


I to je to, još samo dodajte zelenu salatu i uživajte u ovom fantastičnom jelu, dobar tek!


Izvor:bbcgoodfood.com

Nema komentara:

Objavi komentar