Ovaj recept je slavne britanske Mary Berry i jako jakoo ukusno jelo koje će vas oduševiti, chipolata kobasice se često zaboravljaju u korist masnih gurmanskih kobasica, ali one su savršene za ovaj recept jer ne ispuštaju previše masnoće. Chipotle su sušeni, dimljeni jalapeño čili, a pasta od chipotle čilija ima dimljeni, slatki, ljuti okus. Ova cassoulet idealna je za društvo tinejdžera.
Potrebno:
2 žlice suncokretovog ulja
12 chipolata kobasica
2 glavice luka narezane na tanke ploške
2 zgnječena češnja češnjaka
1 crvena paprika, očišćena od sjemenki i izrezana na komade od 3 cm (1¼in).
1 žličica chipotle paste
2 žličice slatke dimljene paprike
1 žlica pirea od rajčice
100 ml (3½ fl oz) bijelog vina
200 ml (⅓ pinte) pilećeg temeljca
1 x 400 g zapečenog graha u limu
275 g (10 oz) cherry rajčica
Priprema:
Zagrijte 1 žlicu ulja u dubokoj tavi ili vatrostalnoj posudi na jakoj vatri. Dodajte kobasice i pržite dok ravnomjerno ne porumene. Prebacite na tanjur.
Dodajte preostalo ulje u tavu, ako je potrebno. Umiješajte luk, češnjak i papar te pržite nekoliko minuta. Umiješajte chipotle pastu, dimljenu papriku i pire od rajčice.
Zalijte vinom i temeljcem te dodajte zapečeni grah. Vratite kobasice u tavu, pokrijte poklopcem i pustite da zavrije. Smanjite vatru i lagano pirjajte oko 25 minuta.
Dodati rajčicu i vratiti na vatru da se kuha par minuta, dok rajčice ne omekšaju, ali još uvijek imaju oblik.
Poslužite vruće s pireom ili ljuskom krumpira.
Mary savjetuje: Može se napraviti do 8 sati unaprijed. Zamrzava se dobro kuhano.
Izvor:thehappyfoodie.co.uk
Nema komentara:
Objavi komentar