subota, 17. prosinca 2022.

Ukusan i fin obrok sve iz jedne posude,prešuno povrća s grahom i kobasicama

 Ovaj recept je slavne britanske Mary Berry i jako jakoo ukusno jelo koje će vas oduševiti, chipolata kobasice se često zaboravljaju u korist masnih gurmanskih kobasica, ali one su savršene za ovaj recept jer ne ispuštaju previše masnoće. Chipotle su sušeni, dimljeni jalapeño čili, a pasta od chipotle čilija ima dimljeni, slatki, ljuti okus. Ova cassoulet idealna je za društvo tinejdžera.







Potrebno:

2 žlice suncokretovog ulja

12 chipolata kobasica

2 glavice luka narezane na tanke ploške

2 zgnječena češnja češnjaka

1 crvena paprika, očišćena od sjemenki i izrezana na komade od 3 cm (1¼in).

1 žličica chipotle paste

2 žličice slatke dimljene paprike

1 žlica pirea od rajčice

100 ml (3½ fl oz) bijelog vina

200 ml (⅓ pinte) pilećeg temeljca

1 x 400 g zapečenog graha u limu

275 g (10 oz) cherry rajčica


Priprema:


Zagrijte 1 žlicu ulja u dubokoj tavi ili vatrostalnoj posudi na jakoj vatri. Dodajte kobasice i pržite dok ravnomjerno ne porumene. Prebacite na tanjur.


Dodajte preostalo ulje u tavu, ako je potrebno. Umiješajte luk, češnjak i papar te pržite nekoliko minuta. Umiješajte chipotle pastu, dimljenu papriku i pire od rajčice.


Zalijte vinom i temeljcem te dodajte zapečeni grah. Vratite kobasice u tavu, pokrijte poklopcem i pustite da zavrije. Smanjite vatru i lagano pirjajte oko 25 minuta.


Dodati rajčicu i vratiti na vatru da se kuha par minuta, dok rajčice ne omekšaju, ali još uvijek imaju oblik.


Poslužite vruće s pireom ili ljuskom krumpira.


Mary savjetuje: Može se napraviti do 8 sati unaprijed. Zamrzava se dobro kuhano.


Izvor:thehappyfoodie.co.uk

Nema komentara:

Objavi komentar