Ovo jelo je idealno za vaš nedeljni ručak, jakoo ukusno i neodoljivo, preporučujem svima, jer kad jednom probate sigurno ćete ga praviti jako često!Skuhajte ovaj jednostavan recept za pečenje s piletinom i poslužite s kremastom kašom za jednostavnu ugodnu hranu. Brokula se peče pored pilećih bataka u ljepljivoj glazuri od meda i limuna sve dok povrće tek ne počne ugljenisati, a piletina se karamelizira.
Potrebno:
4 žlice meda
1 limun, očišćen od korice i soka
1 žlica maslinovog ulja
1 kg pilećih bataka
1 brokula, narezana na cvjetiće
4 krumpira za pečenje, oguljena i narezana na male komadiće
50 ml duple kreme
Priprema:
Zagrijte pećnicu na plin 6, 200°C, ventilator 180°C. Med, limunovu koricu i sok te maslinovo ulje umutiti sa začinima, pa preliti preko pilećih bataka u posudi za pečenje ili plehu. Pospite brokulu po piletini i oko nje, premažite je malo umaka. Kuhajte 40-45 minuta, povremeno podlijevajući, dok umak ne postane ljepljiv i sve dok piletina ne postane zlatna i glazirana.
U međuvremenu kuhajte krumpir u kipućoj vodi 15 minuta dok ne omekša. Ocijedite, pa dobro izgnječite sa začinima i duplim vrhnjem. Poslužite uz ljepljivu piletinu i brokulu.Uživajte!
Ingredients
4 tbsp honey
1 lemon, zested and juiced
1 tbsp olive oil
1 kg of chicken thighs
1 broccoli, cut into florets
4 baking potatoes, peeled and cut into small chunks
50ml double cream
Method
Heat the oven to gas 6, 200°C, fan 180°C. Whisk the honey, lemon zest and juice and olive oil together with some seasoning, then pour over the chicken thighs in a baking dish or roasting tray. Scatter the broccoli in and around the chicken, coating in some of the sauce. Cook for 40-45 mins, basting occasionally, until the sauce is sticky and reduced and the chicken is golden and glazed.
Meanwhile, cook the potatoes in boiling water for 15 minutes until tender. Drain, then mash well with some seasoning and the double cream. Serve alongside the sticky chicken and broccoli.Enjoy!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar