Ukoliko još niste probali gljive na ovaj način obavezno napravite i iznenadit ćete se savršenstvom ovog jela!Ovaj recept s gljivama od češnjaka doista je rajski – ukusna zemljana boja gljiva lijepo se slaže s mirisnim češnjakom i majčinom dušicom te je savršen partner za izdašnu palentu punu sira. Ovaj recept uzima klasične sastojke za stroganoff s gljivama i daje im uzbudljiv zaokret za stvaranje ukusnog glavnog jela sredinom tjedna.
Potrebno:
1-2 žlice maslinovog ulja
250 g (8 oz) miješanih gljiva, grubo narezanih
1 veliki ili 2 manja režnja češnjaka, sitno narezana
2-3 grančice majčine dušice, ubrani listovi
mala šaka plosnatog peršina, nasjeckanog
Za palentu
120 g (4 oz) palente za brzo kuhanje
600 ml (1 pt) vode
2 žličice maslaca
30 g (1 1/4oz) vegetarijanskog tvrdog sira ili parmezana, naribanog
sol
papar
Priprema:
Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi postavljenoj na srednje jaku vatru. Dodajte gljive i češnjak i kuhajte 4-5 minuta. Umiješajte majčinu dušicu i kuhajte još 1-2 minute. Dobro začiniti.
U međuvremenu stavite vodu u šerpu i zakuhajte. Postupno ulijevajte palentu, neprestano miješajući 5 minuta, ili dok ne upije sva tekućina. Umiješajte maslac, veći dio sira i malo začina.
Za posluživanje podijelite palentu na 2 tanjura i na vrh stavite gljive. Pospite preko ostatka sira i peršina.
I to je to, uživajte u ovom savršenom jelu, dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar