Ukoliko se pitate šta spremiti za ukusnu večeru a nemate baš nikakvu ideju,tad obavezno probajte ovo preukusno jelo !Paprena potočarka i rotkvica u kombinaciji sa sočnom piletinom s limunom za najsvježije pečenje koje možete poželjeti. Dodajte kriške krumpira, poriluk i lagani preljev od jogurta kako biste osigurali dobro zaokruženu, hranjivu večeru u kojoj će svi uživati!
Potrebno:
1 poriluk orezan i sitno narezan
240g pakiranja rotkvica, prepolovljenih
3 krumpira za pečenje, prepolovljena i narezana na ploške debljine 1 cm
½ limuna, bez korice i soka
1 žličica Dijon senfa
1 kocka pilećeg temeljca sa smanjenim udjelom soli, dopunjena do 300 ml
650 g pakiranja filea pilećih prsa, svaki narezan na 3 komada
85g vrećica potočarke
150 g nemasnog jogurta
Priprema:
Zagrijte pećnicu na plin 6, 200°C, ventilator 180°C. Poriluk, rotkvice i krumpir stavite u veliki lim za pečenje. Veći dio limunovog soka, limunovu koricu, senf i temeljac umutite u vrču i prelijte preko povrća u limu. Dobro promiješajte da se premaže.
Pecite 30 minuta, zatim promiješajte i ugnijezdite komade piletine. Kuhajte još 20-25 minuta dok se piletina ne skuha, a krumpir omekša.
U međuvremenu u sjeckalici umutite jednu četvrtinu potočarke s jogurtom i preostalim limunovim sokom. Ostatak potočarke promiješajte kroz lim za pečenje, a zatim poslužite s umakom od potočarke.
I to je to, uživajte!
Ingredients
1 leek, trimmed and finely sliced
240g pack radishes, halved
3 baking potatoes, halved and sliced into 1cm-thick wedges
½ lemon, zested and juiced
1 tsp Dijon mustard
1 reduced-salt chicken stock cube, made up to 300ml
650g pack of chicken breast fillets, each sliced into 3 pieces
85g bag watercress
150g of fat-free yogurt
Method
Preheat the oven to gas 6, 200°C, fan 180°C. Put the leek, radishes and potatoes in a large roasting tin. Whisk most of the lemon juice, the lemon zest, mustard and stock in a jug and pour over the veg in the tin. Toss well to coat.
Bake for 30 minutes, then stir and nestle in the chicken pieces. Cook for another 20-25 minutes until the chicken is cooked through and the potatoes are tender.
Meanwhile, blitz one-quarter of the watercress with the yogurt and remaining lemon juice in a food processor. Toss the rest of the watercress through the traybake, then serve with the watercress sauce.
That's it, enjoy!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar