petak, 10. ožujka 2023.

Večera u kojoj ćete zasigurno uživati-Piletina s limunom i potočarkama/Lemon chicken and watercress traybake

 Ukoliko se pitate šta spremiti za ukusnu večeru a nemate baš nikakvu ideju,tad obavezno probajte ovo preukusno jelo !Paprena potočarka i rotkvica u kombinaciji sa sočnom piletinom s limunom za najsvježije pečenje koje možete poželjeti. Dodajte kriške krumpira, poriluk i lagani preljev od jogurta kako biste osigurali dobro zaokruženu, hranjivu večeru u kojoj će svi uživati!





Potrebno:

1 poriluk orezan i sitno narezan

240g pakiranja rotkvica, prepolovljenih

3 krumpira za pečenje, prepolovljena i narezana na ploške debljine 1 cm

½ limuna, bez korice i soka

1 žličica Dijon senfa

1 kocka pilećeg temeljca sa smanjenim udjelom soli, dopunjena do 300 ml

650 g pakiranja filea pilećih prsa, svaki narezan na 3 komada

85g vrećica potočarke

150 g nemasnog jogurta


Priprema:

Zagrijte pećnicu na plin 6, 200°C, ventilator 180°C. Poriluk, rotkvice i krumpir stavite u veliki lim za pečenje. Veći dio limunovog soka, limunovu koricu, senf i temeljac umutite u vrču i prelijte preko povrća u limu. Dobro promiješajte da se premaže.

Pecite 30 minuta, zatim promiješajte i ugnijezdite komade piletine. Kuhajte još 20-25 minuta dok se piletina ne skuha, a krumpir omekša.

U međuvremenu u sjeckalici umutite jednu četvrtinu potočarke s jogurtom i preostalim limunovim sokom. Ostatak potočarke promiješajte kroz lim za pečenje, a zatim poslužite s umakom od potočarke.

I to je to, uživajte!


Ingredients

1 leek, trimmed and finely sliced

240g pack radishes, halved

3 baking potatoes, halved and sliced into 1cm-thick wedges

½ lemon, zested and juiced

1 tsp Dijon mustard

1 reduced-salt chicken stock cube, made up to 300ml

650g pack of chicken breast fillets, each sliced into 3 pieces

85g bag watercress

150g of fat-free yogurt


Method

Preheat the oven to gas 6, 200°C, fan 180°C. Put the leek, radishes and potatoes in a large roasting tin. Whisk most of the lemon juice, the lemon zest, mustard and stock in a jug and pour over the veg in the tin. Toss well to coat.

Bake for 30 minutes, then stir and nestle in the chicken pieces. Cook for another 20-25 minutes until the chicken is cooked through and the potatoes are tender.

Meanwhile, blitz one-quarter of the watercress with the yogurt and remaining lemon juice in a food processor. Toss the rest of the watercress through the traybake, then serve with the watercress sauce.

That's it, enjoy!

Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar