Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
nedjelja, 17. svibnja 2015.
Ciriški gulaš
Jedan jako ukusan gulaš a tako jednostavan za napraviti , sastojke možete stavljati u količini kako vama odgovara i takođe ko nije ljubitelj čilija može praviti i bez dodavanja čilija.
Ciriški gulaš :
Sastojci: teleće meso 400 gr.
1 glavica crvenog luka
200 gr. šampinjona
so 1 kašičica
lovorov list 1 komad
1 kašičica čilija
1 kašičica senfa
100 gr. kiselih krastavaca
200 gr. svježe paprike
2 dl. crvenog vina
100 gr. paradajza
1 kašičica peršuna
2 kašičice ulja
1 kašičica kopra
Priprema :
Crveni luk isjeckati pa propržiti na ulju ,dodati isjeckani bijeli luk . Meso isjeći na kocke pa začiniti sa soli,biberom , alevom paprikom .Meso dodati na luk i pržiti . U meso dodati lovorov list , čili , šampinjone cijele , svježu papriku isječenu na rezance , kisele krastavce isječene na polovice , senf , crveno vino i paradajz . Sve sastojke pomiješati , doliti vode te kuhati oko 40 minuta .
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar