nedjelja, 17. svibnja 2015.

Ciriški gulaš


  Jedan jako ukusan gulaš a tako jednostavan za napraviti , sastojke možete stavljati u količini kako vama odgovara i takođe ko nije ljubitelj čilija može praviti i bez dodavanja čilija.

  Ciriški gulaš :

 Sastojci: teleće meso 400 gr.
                1 glavica crvenog luka
                 200 gr. šampinjona
                 so 1 kašičica
                 lovorov list 1 komad
                1 kašičica čilija
                1 kašičica senfa
                100 gr. kiselih krastavaca
                200 gr. svježe paprike
                2 dl. crvenog vina
                100 gr. paradajza
                1 kašičica peršuna
                2 kašičice ulja
                1 kašičica kopra

 Priprema :


Crveni luk isjeckati pa propržiti na ulju ,dodati isjeckani bijeli luk . Meso isjeći na kocke pa začiniti sa soli,biberom , alevom paprikom .Meso dodati na luk i pržiti . U meso dodati lovorov list , čili , šampinjone cijele , svježu papriku isječenu na rezance , kisele krastavce isječene na polovice , senf , crveno vino i paradajz . Sve sastojke pomiješati , doliti vode te kuhati oko 40 minuta .

Nema komentara:

Objavi komentar