Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
četvrtak, 14. svibnja 2015.
Kokos baklava
Jedan lagan recept za jako ukusnu baklavu .Kako znamo da su orasi jako skupi ovaj recept može biti idealno rješenje za ljubitelje baklave ikolača.
Kokos-baklava :
Uzeti 1/2 kg. jufke , pa na dno tepsije poredati 4 kore na koje se istrese 1/3 nadjeva . To ponoviti još dva puta .
Nadjev : 5 jaja
1 časa vrhnja
1 čaša ulja
1 čaša šećera
1 prašak za pecivo i
200 gr . kokosovog brašna .
Sve dobro umutiti.Nadjev podijeliti na tri dijela i njime filovati kore. Ispeći i zaliti agdom.
Agda : 1 kg . šećera i
1 litar vode
Savjet : Baklavu peći u zagrijanoj rerni oko 5 minuta na 220 a onda smanjiti na 150 i peći dok ne porumeni tj dobije zlatnu boju .Uvijek praktikujte da je agda hladna a preko baklave možete dodati po koju krišku limuna za dodatni ukus. Prijatno .
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar