Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
petak, 29. svibnja 2015.
Piletina s tikvicama
Piletina i ćuretina su meso veoma bogato bjelančevinama a mlade tikvice veoma zdrave i hranljive , pa je ovo idealna kombinacija za one koji žele zdravo da se hrane .
Potrebno :
- 2 pileća prsa
- 1 glavica luka
- 3 paradajza
- 2 manje tikvice
- 1 kašika maslinovog ulja ,so i biber
Priprema :
Pileća prsa isjeći na kockice . U tavi na masnoći propržiti luk pa dodati isječeno meso , so i biber pa sve dinstati desetak minuta na laganoj vatri .
Piletinu izvaditi iz tave a dodati u tavu tikvice isječene na komadiće srednje veličine pa potom paradajz i kuhati 5 minuta .
Vratiti piletinu u gore navedeni umak ( u tavu ),pa kuhati dok dio vode ne ispari i ostane željena gustoća umaka .
Na kraju dodati malo peršuna i malu kašičicu šećera ako umak ima kiselkast ukus zbog paradajza i služiti uz krompir pire ,tjesteninu ili rižu .
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar