petak, 29. svibnja 2015.

Piletina s tikvicama



Piletina  i  ćuretina  su   meso  veoma  bogato  bjelančevinama  a  mlade  tikvice  veoma  zdrave  i  hranljive ,  pa  je  ovo  idealna  kombinacija  za  one  koji  žele  zdravo  da  se  hrane .



Potrebno :

- 2 pileća prsa
- 1 glavica luka
- 3 paradajza
- 2 manje tikvice
- 1 kašika maslinovog ulja ,so i biber

Priprema :

 Pileća prsa isjeći na kockice . U tavi na masnoći propržiti luk pa dodati isječeno meso , so i biber pa sve dinstati desetak minuta na laganoj vatri .

Piletinu izvaditi iz tave a dodati u tavu tikvice isječene na komadiće srednje veličine pa potom paradajz  i kuhati 5 minuta .

Vratiti piletinu u gore navedeni umak ( u tavu ),pa kuhati dok dio vode ne ispari i ostane željena gustoća umaka .

Na kraju dodati malo peršuna i malu kašičicu šećera ako umak ima kiselkast ukus zbog paradajza i služiti uz krompir pire ,tjesteninu ili rižu .


Nema komentara:

Objavi komentar