petak, 29. svibnja 2015.

Punjene tikvice


 Tikvice su jako ukusne i hranljive a uz to pomažu kod mnogih bolesti zbog svog sastava i biljnih vlakana .
Jednostavne su za pripremu i svakom jelu daju dodatnu aromu i gustoću .

Punjene tikvice :

- 1 kg. tikvica
- 1 glavica  crvenog luka
- šolja  riže ( pirinča )
- 500 gr. mljevenog mesa
- 2  paprike
- paradajz 

Priprema  :

 Tikvice  očistiti  od  sjemena  i  kore .Ispržiti  luk na masnoći dodati meso ,papriku i rižu pa na kraju zaliti sa jednim jajetom , pa tom masom puniti tikvice. U drugoj šerpi propržiti tikvice sa svih strana pa izvaditi a na toj istoj masnoći napraviti zapršku od dvije kašike brašna , nasuti procijeđeni paradajz pa sve preliti preko napunjenih tikvica i kuhati dok bude gotovo . Tikvice moraju imati mnogo soka a ako slučajno uvri dodati malo supe ili vode . Služiti sa kiselim mlijekom .




Nema komentara:

Objavi komentar