Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
petak, 29. svibnja 2015.
Punjene tikvice
Tikvice su jako ukusne i hranljive a uz to pomažu kod mnogih bolesti zbog svog sastava i biljnih vlakana .
Jednostavne su za pripremu i svakom jelu daju dodatnu aromu i gustoću .
Punjene tikvice :
- 1 kg. tikvica
- 1 glavica crvenog luka
- šolja riže ( pirinča )
- 500 gr. mljevenog mesa
- 2 paprike
- paradajz
Priprema :
Tikvice očistiti od sjemena i kore .Ispržiti luk na masnoći dodati meso ,papriku i rižu pa na kraju zaliti sa jednim jajetom , pa tom masom puniti tikvice. U drugoj šerpi propržiti tikvice sa svih strana pa izvaditi a na toj istoj masnoći napraviti zapršku od dvije kašike brašna , nasuti procijeđeni paradajz pa sve preliti preko napunjenih tikvica i kuhati dok bude gotovo . Tikvice moraju imati mnogo soka a ako slučajno uvri dodati malo supe ili vode . Služiti sa kiselim mlijekom .
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar