srijeda, 20. svibnja 2015.

Teleća rebra sa krompirom i povrćem


Teletina kao namirnica za razliku od govedine ,svinjetine i jagnjetine ima znatno nižu energetsku vrijednost  , a veći udio visokokvalitetnih proteina uz manji udio masti . Idealna je za one koji imaju visoku masnoću i kardiovaskularne probleme kao i za osobe koje su na dijeti .

  Teleća rebra sa krompirom i povrćem :

Veoma jednostavno za pripremiti a ukus veličanstven . Probajte i uživajte u ukusnom obroku .

Sastojci :

- 600 gr. teletine sa rebrima
- 1 kg. krompira
- 1 mrkva
- 2 česna bijelog luka
- 1 paprika
- 1 manja glavica crvenog luka
- ulje po potrebi
- začini po izboru (so , biber , malo ruzmarina )
Priprema :

Meso oprati , osušiti , začiniti i staviti u tepsiju u kojoj će se sve peći . Posebno ugrijati malo ulja u šerpici , da bude vruće i preliti po mesu da se uhvati korica .Posuti ruzmarinom i staviti da se peče . Meso prekriti sa alu folijom i peći u već zagrijanoj rerni na 250 stepeni oko 15 minuta , potom smanjiti na 180 stepeni C .Za to vrijeme oguliti krompir i ostalo povrće . Kad je meso u pola pečeno , dodati krompir sa povrćem , šolju tople vode i ponovo prekriti istom folijom . Sve ukupno peći oko sat vremena . Prijatno .


Nema komentara:

Objavi komentar