Osvežavajuće jagode u kombinaciji s kremastom poslasticom biće idealan dezert za čitavu porodicu.
Sastojci:
- 600 ml slatke pavlake
- vanilin štapić
- 80 g šećera
- 5 listova belog želatina
- 200 g jagoda ili malina
Priprema:
1. Slatku pavlaku staviti u šerpu. Štapić vanile uzduž nožem zarezati, pa istrugati srž. Srž vanile, štapić i šećer dodati pavlaci, pa polako zagrejati. Ostaviti na tihoj vatri da se kuva oko 15 minuta. Želatin potopiti u malo hladne vode.
2. Šerpu skinuti sa ringle i izvaditi štapić vanile. Ocediti želatin i dodati ga u malo rashlađenu pavlaku i polako mešati. Masu rasporediti u 6 manjih posudica pokvašenih hladnom vodom. Hladiti 4 sata u frižideru.
3. Voće oprati i očistiti, pa iseckati. Ohlađenu panakotu ukrasiti iseckanim voćem i po želji listićima nane.
Nema komentara:
Objavi komentar