Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
četvrtak, 11. lipnja 2015.
Bugarska slatka pita
Treba lagano umutiti :
- 5 jaja
- 2 čaše ( od jogurta ) šećera
- 1 čašu ( od jogurta ) ulja
- 1 čašu jogurta
- 1 prašak za pecivo
- malo kore od limuna
Dobro umućenom smjesom premazivati 1/2 kg. jufke ( svaku koru ). Kada je utrošena sva jufka i nadjev , pitu izrezati na kocke zatim peći oko 25 minuta na temperaturi od 150 stepeni . Dok se pita peče napraviti preliv od :
- 4 dl. vode
- 200 gr. šećera , sok i kora od
- 1/2 limuna
- 1 vanilin šećer i malo ruma
Pečeno ,vrelo tijesto preliti skuhanim prelivom . Prijatno !
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar