subota, 13. lipnja 2015.

Grčka proljetna salata


Ovo je jedan klasični grčki recept za ukusnu proljetnu salatu ,možete je servirati kao prilog jelima a takođe se može jesti i sama , idealna za one koji su na dijeti .

Potrebno :

- 3 velika zrela paradajza narezana na komadiće srednje veličine
- 2 krastavca narezana 
- 1 crveni luk sitno isjeckan
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1,5 kašičica sušenog origana
- 200 gr. feta sira
- crne grčke masline po želji
- so i biber

Priprema :

U veću zdjelu za salatu ubacite paradajz , krastavce i luk , pospite sa soli i ostavite da odstoji nekoliko minuta kako bi so izvukla sokove iz paradajza i ostalih sastojaka .Kad je dovoljno odstojalo i pustilo sokove dodati maslinovo ulje biber i origano pa promiješati da se ulje sjedini sa sokovima . Na kraju dodati feta sir i masline na salatu . Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar