četvrtak, 4. lipnja 2015.

Kremasta čorba ( juha ) od tikvica

Veoma lagan i zdrav obrok a pripremi se veoma brzo ,fina kremasta juha ,pravo osvježenje .

Potrebno :

- 3 tikvice
- 1/2 poriluka
- 1/2 crvenog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- so ,biber ,vegeta

Priprema :

Na maslinovom ulju propržiti isjeckani luk , malo propržiti pa dodati isjeckani poriluk .

Pržiti malo ,taman toliko da poriluk se slegne pa dodati izrendane tikvice sve izmiješati i veoma kratko dinstati pa dodati vodu da prelije preko smjese i kuhati 20-tak minuta.

Povremeno miješati ,dodati so i ostale začine ,malo peršunovog lista , ako je previše gusto dodati još malo vode i na kraju samog kuhanja dodati vrhnje za kuhanje, prokuhati nekoliko minuta i juha je gotova .

 Ko ne voli vrhnje za kuhanje može se dodati i malo mlijeka izmiješanog sa kašikom milerama .



Nema komentara:

Objavi komentar