petak, 5. lipnja 2015.

Rafaelo kolač


Brz i veoma ukusan kremasti kolač ,prosto uživate u svakom zalogaju.

Potrebno :

- 7 bjelanjaka
- 200 gr. šećera
- 200 gr. kokosovog brašna
- 1 prašak za pecivo

Bjelanjka dobro umutiti da budu pjenasta ,dodati šećer i kokosovo brašno kao i prašak za pecivo. Peći u podmazanoj tepsiji na temperaturi od 200 stepeni C oko 20 minuta .Kad se kolač ipeče filovati sa pripremljenim filom .

Fil ( nadjev ) :

- 1 l. mlijeka
- 7 žumanjaka
- 4 kašike gustina
- 200 gr. šećera
- 1 maslac ( margarin ) , vanilin šećer


Prokuhati mlijeko ,zatim dodati umućene žumanjke sa šećerom kojima je dodat gustin i vanilin šećer pa sve kuhati na laganoj vatri kao puding .Kad se fil ohladi dodati maslac .

Umutiti dvije šlag pjene i umutiti za premazivanje preko fila ( 4 kašike šlaga odvojiti i dodati u fil pa dobro izmiješati ).Preko šlaga može se ukrasiti orasima ili bademima .

Nema komentara:

Objavi komentar