Jako jednostavno i lagano a tako ukusno i neodoljivo .
Potrebno :
- 6 bjelanaca
- 6 žlica šećera u prahu
- 6 žlica brašna
- prstohvat soli
- 1,20 dl toplog mlijeka za natapanje biskvita
Priprema:
Bjelanca i sol istucite u čvrsti snijeg. Postepeno dodajte šećer i brašno. Pecite biskvit u kalupu za torte na 175 stepeni, 10 minuta. Pečeni topli biskvit zalijte mlijekom.
Potrebno za izrada kreme :
- 7 žumanaca
- 7 žlica šećera
- 5 žlica gustina
- 750 ml mlijeka
- 1 margarin (250 g) ili puter
- 5 dag čokolade
- šlag
Priprema kreme :
Jaja istucite sa šećerom, dodajte malo mlijeka i gustin. Kad ostatak mlijeka zakuha ukuhajte kremu.
Kad se ohladi, u kremu dodajte jedan margarin. Odvojite manji dio kreme i u njega dodajte rastopljenu čokoladu. Tako da dobijete žutu i tamnu kremu. Namažite tortu i ukrasite je šlagom.
Dobro ohladite u frižideru prije posluživanja , prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar