Male mesne okruglice idealne kao prilog uz pire,rižoto ili makarone.
Potrebno:
-
- 300 g mljevenog mesa (svinjetina i junetina)
- 1 mala kašičica soli
- 1 mala kašičica mljevene slatke paprike
- ½ male kašičice papra
- 2 kašičice mljevenih lanenih sjemenki
- 1 jaje
- malo krušnih mrvica
- krompir
- blitva
Priprema
U mljeveno meso dobro umiješajte sol, mljevenu slatku papriku, papar, lanene sjemenke i umućeno jaje. Možete dodati malo krušnih mrvica kako bi smjesa bila čvršća i kako se okruglice ne bi raspale prilikom pečenja. Na ruke stavite malo ulja i oblikujte mesne okruglice promjera oko 3 cm. Pecite ih na tavi i pritom ju par puta protresite, kako bi se okruglice ravnomjerno ispekle sa svake strane. Za to vrijeme skuhate krumpir i blitvu za prilog, po želji.
Ako više volite umak varijante, na kraju pečenja dodajte pasiranu rajčicu, malo brašna i vode, pa ćete dobiti ukusan umak koji će poprimiti okus pečenih okruglica. Kratko propirjajte i poslužite toplo.
Nema komentara:
Objavi komentar