ponedjeljak, 29. lipnja 2015.

Pita od slatkog krompira i govedine

Recept koji ćete obožavati,jako ukusno i sočno.

Potrebno :

- 900g oguljeni slatki krumpir,  velike kocke
- 6 kašika mlijeka
- 110g maslaca
- Soli i  crni biber
- 1/2 žlice masti 
- 1 čaša / 115g sjeckanog luka
- 1 čaša / 115g sjeckane mrkve
- 1 čeno bijelog luka, mljevenog
- 2 čaše/ 450g  mljevenog goveđeg mesa
-  600 ml goveđeg temeljca ( supe )
- 1 čaša / 115g sjeckanih šampinjona 
- 2 žlice sitno nasjeckanog peršuna 

- 1 čaša / 115g naribani sir 

Priprema :

Zagrijati pećnicu na  190 ° C .
Kuhati slatki krumpir dok ne omekšaju, ocijediti. Stavite mlijeko i maslac u posudu koja  se koristila za kuhanje krompira, vratite  na toplotu i zagrijati lagano dok se maslac ne istopi. Dodajte krompir i pire. Začinite i ostavite na  stranu.
 U veliku  duboku posudu sipati 1/2 žlice masti, dodajte luk i mrkvu i dinstati  5 minuta. Dodati bijeli luk i kuhajte još minut.
Zatim dodati govedinu,kuhati neprestano miješajući sve dok meso ne porumeni, dodati gljive i peršun,posoliti, pobiberiti i kahati 15 minuta.

Dodaj u prizemlju govedine, a jedna trećina od govedine zaliha u luk i mrkvu preparata i Cook, neprestano miješajući sve dok se meso porumeni. Dodaj preostalih zaliha, peršun i gljive, posoliti i biber. Pokriti s poklopcem i kuvati 15 minuta.

Skinite poklopac i kuhati nepokriveni  10 minuta da malo smanji sos.

Stavite meso u umaku u  duboku keramičku ili staklenu vatrostalnu posudu i pokriti sa pire krumpirom. Pospite ribani sir preko  krompira na vrhu i pecite u pećnici zagrijanoj ,oko 30-35 minuta, dok ne  porumeni. Služiti odmah.



Nema komentara:

Objavi komentar