utorak, 2. lipnja 2015.

Punjene paprike sa krompirom


Proljeće i blagodati povrća koje nismo tokom zime konzumirali  možemo naći na svakoj tržnici i pripremati ukusna jela a ujedno organizam dopuniti sa potrebnim vitaminima i mineralima . Sve to u ove dvije jednostavne namirnice ,svaka na svoj način pomaže kao hrana i lijek .

Punjene paprike sa krompirom

Potrebno :

- 4 paprike
- 5 krompira
- 1 glavica luka
- 2 česma bijelog luka
- so , vegeta , biber ,malo bosioka

Priprema :

Paprike oprati ,očistiti od sjemenki i patljice , potom oguliti krompir pa narendati ( ko voli može i skuhati krompir pa izgnječiti ) pa dodati izrendanu glavicu luka i česma bijelog luka ,začine i dodati masnoće ( ulje maslinovo ili biljno a može i puter ) . Sve dobro izmiješati pa tom smjesom puniti paprike i ređati u vatrostalnu posudu prethodno premazanu masnoćom .Odozgo malo posuti masnoćom i staviti da se peče u zagrijanoj rerni na 220 stepeni C . Kada paprike i krompir dobiju zlatastu boju izvaditi iz rerne pa preliti bešamel umakom ( ako nemate gotov možete i napraviti ), vratiti u rernu pa još malo zapeći . Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar