Potrebni sastojci:
Kora:
- 7 bjelanaca
- 200 grama šećera u prahu
- 200 grama kokosovog brašna
- Prašak za pecivo
- 7 bjelanaca
- 200 grama šećera u prahu
- 200 grama kokosovog brašna
- Prašak za pecivo
Umutiti snijeg od bjelanaca, dodati šećer, kokos, prašak za pecivo. Peći u dobro podmazanoj tepsiji na 200 stepeni oko 20 minuta.
100 grama badema prokuhati, oguliti, isjeckati i pržiti.
Fil:
Litar mlijeka
7 žumanaca
200 grama šećera
4 kašike gustina
3 vanilin šećera
Maslac
Način pripreme:
Umutiti šećer i žumance. Prokuhati mlijeko, umutiti gustin i vanilin šećer. Sve zajedno kuhati na tihoj vatri kao puding. Ostaviti da se dobro ohladi, pa umutiti sa maslacem.
Umutiti 4 šlag-pjene, uzeti 4 kašike šlaga, umutiti ga sa filom.
Filovati redom: kora, fil, bademi, šlag, fil, šlag.
Za ovu tortu treba malo više vremena, ali nećete se pokajati kad je probate. Kada se kora ispeče, priprema se fil. U mlijeku se skuhaju umućeni žumanci, umućen gustin sa šećerom i mlijekom. Kada se smjesa ohladi, sastavi se sa maslacem. Od umućenog šlaga dodaju se 4 kašike u fil. Torta je bolja ako odstoji preko noći u frižideru. Prijatno!
Umutiti šećer i žumance. Prokuhati mlijeko, umutiti gustin i vanilin šećer. Sve zajedno kuhati na tihoj vatri kao puding. Ostaviti da se dobro ohladi, pa umutiti sa maslacem.
Umutiti 4 šlag-pjene, uzeti 4 kašike šlaga, umutiti ga sa filom.
Filovati redom: kora, fil, bademi, šlag, fil, šlag.
Za ovu tortu treba malo više vremena, ali nećete se pokajati kad je probate. Kada se kora ispeče, priprema se fil. U mlijeku se skuhaju umućeni žumanci, umućen gustin sa šećerom i mlijekom. Kada se smjesa ohladi, sastavi se sa maslacem. Od umućenog šlaga dodaju se 4 kašike u fil. Torta je bolja ako odstoji preko noći u frižideru. Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar