Torta bez pečenja i kuhanja a priprema se veoma brzo ,ukus fantastičan, mmm...
Sastojci:
- 250 g maslaca,
- 250 g šećera,
- 8 jaja,
- 100 g čokolade,
- 3 kesice šlaga,
- kutija “petit beure” keksa,
- malo mlijeka,
- vanilin šećer,
- rum
Priprema:
Umutiti maslac sa šećerom. Dodati jedno po jedno žumance i prethodno rastopljenu čokoladu. Potom u smjesu umiješati čvrst snijeg od bjelanaca koji smo prethodno pripremili te posudu ostaviti u frižider.
Umutiti šlag i dodati mu vanilin šećer.
U kalup za tortu poredati sloj keksa, namočen u mlijeko sa rumom. Preko keksa premazati fil pa onda šlag.
Po želji umjesto šlaga možete koristiti slatkp vrhnje.
Obavezno držati u frižideru do posluživanja.
Umutiti šlag i dodati mu vanilin šećer.
U kalup za tortu poredati sloj keksa, namočen u mlijeko sa rumom. Preko keksa premazati fil pa onda šlag.
Po želji umjesto šlaga možete koristiti slatkp vrhnje.
Obavezno držati u frižideru do posluživanja.
Nema komentara:
Objavi komentar