subota, 1. kolovoza 2015.

Pohovane krmenadle na italijanski način

Još jedan jako ukusan recept za hrskave krmenadle i krompir.


Sastojci:
  • 800 g svinjskog karea bez kostiju
  • 100 g krem sira
  • 1 dl pavlake
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 2 jajeta
  • 2 dl mlijeka
  • mješavina začina
  • biber
Za pohovanje:
  • 3 jajeta
  • 200 g brašna
  • 250 g prezli
  • 3 dl ulja
Za prilog:
  • 1 kg krompira
  • 100 g kajmaka
  • 100 g kačkavalja
  • 100 g šunke
  • 2 dl pavlake
  • 1 dl ulja
  • mješavina začina
  • biber
Priprema:
1. Svinjski kare isjeći na šnicle, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Uvaljati ih u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Peći na vrelom ulju dok ne porumene.
3. Posebno sjediniti krem sir, paradajz pire, pavlaku, jaja i mlijeko. Dodati začine po ukusu i izmiješati.
4. Pohovane šnicle poslagati u nauljenu tepsiju tako da se na krajevima preklapaju. Preliti pripremljenom mješavinom i staviti da se peče u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
5. Jelo služiti uz prilog od krompira.
Prilog:
1. Krompir zajedno s ljuskom obariti, oljuštiti ga i isjeći na četvrtine.
2. Propržiti ga na vrelom ulju a potom prebaciti u tepsiju.
3. Šunku sitno isjeckati, te sjediniti s pavlakom i kajmakom. Sipati preko krompira i polako promiješati. Posuti rendanim kačkavaljem i staviti u zagrijanu rernu da se zapeče.

Nema komentara:

Objavi komentar