Sastojci:
- 800 g svinjskog karea bez kostiju
- 100 g krem sira
- 1 dl pavlake
- 1 kašika paradajz pirea
- 2 jajeta
- 2 dl mlijeka
- mješavina začina
- biber
Za pohovanje:
- 3 jajeta
- 200 g brašna
- 250 g prezli
- 3 dl ulja
Za prilog:
- 1 kg krompira
- 100 g kajmaka
- 100 g kačkavalja
- 100 g šunke
- 2 dl pavlake
- 1 dl ulja
- mješavina začina
- biber
Priprema:
1. Svinjski kare isjeći na šnicle, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Uvaljati ih u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Peći na vrelom ulju dok ne porumene.
3. Posebno sjediniti krem sir, paradajz pire, pavlaku, jaja i mlijeko. Dodati začine po ukusu i izmiješati.
4. Pohovane šnicle poslagati u nauljenu tepsiju tako da se na krajevima preklapaju. Preliti pripremljenom mješavinom i staviti da se peče u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
5. Jelo služiti uz prilog od krompira.
1. Svinjski kare isjeći na šnicle, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Uvaljati ih u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Peći na vrelom ulju dok ne porumene.
3. Posebno sjediniti krem sir, paradajz pire, pavlaku, jaja i mlijeko. Dodati začine po ukusu i izmiješati.
4. Pohovane šnicle poslagati u nauljenu tepsiju tako da se na krajevima preklapaju. Preliti pripremljenom mješavinom i staviti da se peče u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
5. Jelo služiti uz prilog od krompira.
Prilog:
1. Krompir zajedno s ljuskom obariti, oljuštiti ga i isjeći na četvrtine.
2. Propržiti ga na vrelom ulju a potom prebaciti u tepsiju.
3. Šunku sitno isjeckati, te sjediniti s pavlakom i kajmakom. Sipati preko krompira i polako promiješati. Posuti rendanim kačkavaljem i staviti u zagrijanu rernu da se zapeče.
1. Krompir zajedno s ljuskom obariti, oljuštiti ga i isjeći na četvrtine.
2. Propržiti ga na vrelom ulju a potom prebaciti u tepsiju.
3. Šunku sitno isjeckati, te sjediniti s pavlakom i kajmakom. Sipati preko krompira i polako promiješati. Posuti rendanim kačkavaljem i staviti u zagrijanu rernu da se zapeče.
Nema komentara:
Objavi komentar