Sastojci:
- 700 g ćurećeg bijelog mesa
- 50 g putera
- 1 glavica crnog luka
- prstohvat cimeta
- 1 čen bijelog luka
- 1/2 kašičice đumbira
- 1/2 kašičice karija
- 50 g mljevenih badema
- 250 g pelata paradajza
- 50 ml jogurta
- 200 g pirinča
- bosiljak, ulje
- so, biber
Priprema:
1. Ćureće bijelo meso isjeći na krupnije kocke.
2. Crni luk očistiti i isjeći na kockice, a bijeli luk ispasirati.
3. U šerpi otopiti puter pa propržiti ćuretinu da promijeni boju. Potom dodati crni i bijeli luk te i njih propržiti. Nastaviti s dinstanjem, dolijevajući vodu po potrebi, dok meso napola ne omekša.
4. Nakon toga dodati izmiksani pelat paradajza, cimet, kari i đumbir te nastaviti s dinstanjem na umjerenoj temperaturi.
5. Pred kraj kuhanja dodati mljevene bademe, jogurt i začine po ukusu pa kuhati uz povremeno miješanje još 5 min. Gotovo jelo posuti listovima bosiljka i poslužiti uz obareni pirinač.
2. Crni luk očistiti i isjeći na kockice, a bijeli luk ispasirati.
3. U šerpi otopiti puter pa propržiti ćuretinu da promijeni boju. Potom dodati crni i bijeli luk te i njih propržiti. Nastaviti s dinstanjem, dolijevajući vodu po potrebi, dok meso napola ne omekša.
4. Nakon toga dodati izmiksani pelat paradajza, cimet, kari i đumbir te nastaviti s dinstanjem na umjerenoj temperaturi.
5. Pred kraj kuhanja dodati mljevene bademe, jogurt i začine po ukusu pa kuhati uz povremeno miješanje još 5 min. Gotovo jelo posuti listovima bosiljka i poslužiti uz obareni pirinač.
Nema komentara:
Objavi komentar