Sastojci:
- 500 g tanjih fileta oslića
- 1,5 kg krompira
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 mrkva
- ulje
- 100 g celera
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica mljevene paprike
- 1,3 l supe od povrća
- mješavina začina
Priprema:
1. Filete oslića začiniti po ukusu, a potom ih smotati u rolne i pričvrstiti čačkalicom.
2. Krompir oguliti i isjeći na kolutove, a crni luk na kockice. Mrkvu i celer izrendati na krupno rende.
3. U većoj posudi sjediniti kolutove krompira, crni luk, celer i mrkvu. Dodati brašno, mljevenu papriku i začine po ukusu.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju preručiti miješano povrće. U njega utisnuti rolnice ribe te sve preliti supom od povrća da ogrezne.
5. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok krompir i riba ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
1. Filete oslića začiniti po ukusu, a potom ih smotati u rolne i pričvrstiti čačkalicom.
2. Krompir oguliti i isjeći na kolutove, a crni luk na kockice. Mrkvu i celer izrendati na krupno rende.
3. U većoj posudi sjediniti kolutove krompira, crni luk, celer i mrkvu. Dodati brašno, mljevenu papriku i začine po ukusu.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju preručiti miješano povrće. U njega utisnuti rolnice ribe te sve preliti supom od povrća da ogrezne.
5. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok krompir i riba ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
Nema komentara:
Objavi komentar