Potrebno je:
2 jajeta,
3,5 dl mlijeka,
malo pudinga od vanile,
70 g šećera,
malo cimeta za posipanje
Priprema:
Najprije odvojte žumanjke, pa od bjelanjaka umutite čvrst šam. U manju šerpu stavite mlijeko, pa kad provri, snizite temperaturu. Kašikom, od šama, pravite nokle i spuštatajte ih u mlijeko. Već poslije 2-3 minuta biće gotove. Izvadite ih i stavite u cjediljku. U kipuće mlijeko sipajte žumanjke umućene sa šećerom i malo pudinga. Kuhajte dok se ne zgusne toliko da izgleda kao fini krem. Njime prelijte nokle, ohladite i pospite sa malo cimeta.
Najprije odvojte žumanjke, pa od bjelanjaka umutite čvrst šam. U manju šerpu stavite mlijeko, pa kad provri, snizite temperaturu. Kašikom, od šama, pravite nokle i spuštatajte ih u mlijeko. Već poslije 2-3 minuta biće gotove. Izvadite ih i stavite u cjediljku. U kipuće mlijeko sipajte žumanjke umućene sa šećerom i malo pudinga. Kuhajte dok se ne zgusne toliko da izgleda kao fini krem. Njime prelijte nokle, ohladite i pospite sa malo cimeta.
Nema komentara:
Objavi komentar