Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
ponedjeljak, 22. veljače 2016.
Cappuccino torta
Kolač koji morate probati,jako jednostavan za pripremu a idealan uz čaj , kafu i kao ukusan desert
Potrebno :
- 250g maslaca omekšalog
- 250g svijetlo smeđi šećer, plus 2-3 žlice
- 300g samodizajućeg brašna ili obično brašno uz dodatak praška za pecivo
- 4 jaja
- 50g oraha,isjeckani i malo proprženi
- 200ml vrlo jake kafe, ohlađene
Za glazuru :
- 500g mascarpone
- 2 žlice svijetlo smeđi šećer
- kakao u prahu ili čokolada u prahu za ukrašavanje
Priprema :
Zagrijati pećnicu na 180 ° ,razmažite malo maslaca u dva kalupa za biskvit veličine 20 cm ,stavite masni papir za pečenje. Izmiješati maslac i šećer zajedno s električnim mikserom dok postane blijede boje i kremast,dodajite jaja jedno po jedno ne prestajući sa miješanjem.Kada je smjesa ravnomjerno izmiješana,dodajte orahe i pola tekućine od pripremljene kafe,nastavite sa miješanjem i na kraju dodajte brašno i lagano sve izmiješajte. Žlicom smjesu istresite u pripremljene kalupe i pecite 25-30 minuta ili dok ne postane zlatne boje i da je dobro porasla.
Ostavite kolače u svojim kalupima oko 5 minuta prije nego prebacite na žičani stalak. Zasladite preostali dio kafe s dodatnim šećerom i posuti 4 žlice preko biskvita. Ostavite da se potpuno ohladi.
Dok su kolači hlade, napraviti glazuru
Staviti Mascarpone u veliku zdjelu i miješati sa šećerom i preostalom kafom dok ne postane glatka i kremasta masa .
Koristeći oko pola glazura za donji biskvit ,potom stavite preko drugi dio biskvita ,tako što ćete ga premazati ostatkom glazure.Kolač pospite kakao prahom ili čokoladom u prahu.
Ako ga držite u hladnjaku pokriven ,ovaj kolač može da zadrži svoju svježinu i do 3 dana.Prijatno!
Izvor :Recept iz Dobra Hrana magazina, svibanj 2006
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar