ponedjeljak, 22. veljače 2016.

Cappuccino torta


Kolač koji morate probati,jako jednostavan za pripremu a idealan uz čaj , kafu i kao ukusan desert






Potrebno :

- 250g maslaca omekšalog
- 250g svijetlo  smeđi šećer, plus 2-3 žlice
- 300g samodizajućeg  brašna ili obično brašno uz dodatak praška za pecivo
- 4 jaja
- 50g oraha,isjeckani i malo proprženi
- 200ml vrlo jake kafe, ohlađene

Za glazuru :

- 500g mascarpone
- 2 žlice svijetlo  smeđi šećer
- kakao u prahu ili čokolada u prahu za ukrašavanje

Priprema :



Zagrijati pećnicu na 180 ° ,razmažite  malo maslaca u dva kalupa za biskvit veličine 20 cm ,stavite masni papir za pečenje.  Izmiješati maslac i šećer zajedno s električnim mikserom dok postane blijede boje i kremast,dodajite jaja jedno po jedno ne prestajući sa miješanjem.Kada je smjesa ravnomjerno izmiješana,dodajte orahe i pola tekućine od pripremljene kafe,nastavite sa miješanjem i na kraju dodajte brašno i lagano sve izmiješajte. Žlicom smjesu  istresite u pripremljene kalupe i pecite 25-30 minuta ili dok ne postane zlatne boje i da je dobro porasla.
Ostavite kolače u svojim kalupima oko 5 minuta prije nego prebacite na žičani stalak. Zasladite preostali dio kafe s dodatnim šećerom i posuti 4 žlice preko biskvita. Ostavite da se potpuno ohladi.
Dok su kolači hlade, napraviti glazuru
 Staviti Mascarpone u veliku zdjelu i miješati sa šećerom i preostalom kafom dok ne postane glatka i kremasta masa .
 Koristeći oko pola glazura za donji biskvit ,potom stavite preko drugi dio biskvita ,tako što ćete ga premazati ostatkom glazure.Kolač pospite kakao prahom ili čokoladom u prahu.
Ako ga držite u hladnjaku pokriven ,ovaj kolač može da zadrži svoju svježinu i do 3 dana.Prijatno!

Izvor :Recept iz Dobra Hrana magazina, svibanj 2006

Nema komentara:

Objavi komentar