Sastojci:
- - 700 g ćurećeg bijelog mesa
- - 50 g putera
- - 1 glavica crnog luka
- - prstohvat cimeta
- - 1 čen bijelog luka
- - 1/2 kašičice đumbira
- - 1/2 kašičice karija
- - 50 g mljevenih badema
- - 250 g pelata paradajza
- - 50 ml jogurta
- - 200 g pirinča
- - bosiljak, ulje
- - so, biber
Priprema:
- Crni luk očistiti i isjeći na kockice, a bijeli luk ispasirati.
- U šerpi otopiti puter pa propržiti ćuretinu da promijeni boju. Potom dodati crni i bijeli luk te i njih propržiti. Nastaviti s dinstanjem, dolijevajući vodu po potrebi, dok meso napola ne omekša.
- Nakon toga dodati izmiksani pelat paradajza, cimet, kari i đumbir te nastaviti s dinstanjem na umjerenoj temperaturi.
- Pred kraj kuhanja dodati mljevene bademe, jogurt i začine po ukusu pa kuhati uz povremeno miješanje još 5 min.
- Gotovo jelo posuti listovima bosiljka i poslužiti uz obareni pirinač.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept
Nema komentara:
Objavi komentar