nedjelja, 21. veljače 2016.

Ukusna ćuretina u kari sosu

Ako ste ljubitelj karija ,đumbira i cimeta uz bademe i bosiok ,ovo je recpt za vas,aromatično jelo koje osvaja mirisom i ukusom!











Sastojci:
  • - 700 g ćurećeg bijelog mesa
  • - 50 g putera
  • - 1 glavica crnog luka
  • - prstohvat cimeta
  • - 1 čen bijelog luka
  • - 1/2 kašičice đumbira
  • - 1/2 kašičice karija
  • - 50 g mljevenih badema
  • - 250 g pelata paradajza
  • - 50 ml jogurta
  • - 200 g pirinča
  • - bosiljak, ulje
  • - so, biber
Priprema:
-  Ćureće bijelo meso isjeći na krupnije kocke.
-  Crni luk očistiti i isjeći na kockice, a bijeli luk ispasirati.
-  U šerpi otopiti puter pa propržiti ćuretinu da promijeni boju. Potom dodati crni i bijeli luk te i njih propržiti. Nastaviti s dinstanjem, dolijevajući vodu po potrebi, dok meso napola ne omekša.
-  Nakon toga dodati izmiksani pelat paradajza, cimet, kari i đumbir te nastaviti s dinstanjem na umjerenoj temperaturi.
-  Pred kraj kuhanja dodati mljevene bademe, jogurt i začine po ukusu pa kuhati uz povremeno miješanje još 5 min.

- Gotovo jelo posuti listovima bosiljka i poslužiti uz obareni pirinač.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Nema komentara:

Objavi komentar