utorak, 23. veljače 2016.

Mađarica kolač


Ovo je recpt za kolač mađarica na moj način ,ima mnogo recepata ali meni se ovaj najviše svidio...



Napraviti tijesto od :

- 130g putera ili biljnog masla
- 1 jajeta
- 130g šećera
- 4 kašike kajmaka
- 400g brašna i
- 1/2 praška za pecivo


Tijesto podijeliti na dva dijela. Svaki dio razvaljati na radnoj plohi,presjeći ga po sredini i peći oko 15 minuta na temperaturi od 200 stepeni C.Ohlađene četiri kore filovati filom koji ste prethodno pripremili .


Fil :

- 6 kašika brašna umutiti sa
- 1/2 šolje mlijeka ( koje smo odvojili od 1/2 litra),a u posebnoj šerpi upržiti
- 200g šećera,pa kad se dobije braonkasta boja preliti ga ostatkom od
- 1/2 mlijeka,a kada se šećer otopi dodati umućeno brašno u mlijeko i nastaviti sa miješanjem dok se masa ne ujednači,potom ohladiti i u hladan fil dodati umućeno :
- 150g putera sa
- 100g šećera
- 1 kašiku kakaoa

Filovati tri kore a četvrtu preliti glazurom od :
- 3 rebra čokolade
- 3 kašike vode
- 3 kašike mlijeka
- 3 kašike šećera

Kolač isjeći tek sutradan ,kad omekša.Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar