srijeda, 24. veljače 2016.

Zapečeni fileti soma s krompirom


Volite ribu ,a željeli bi da je pripremite na drugačiji način,isprobajte ovaj recept za filete sa krompirom,vjerujem da ćete uživati u jedinstvenom ukusu....








Potrebno :
  • - 800 g fileta soma srednje debljine
  • - 600 g krompira
  • - 40 g konzervisanog rena
  • - 1 glavica crnog luka
  • - 100 g mladog graška
  • - 100 g kukuruza šećerca
  • - 1 veća mrkva
  • - 200 g pirinča, ulje
  • - 5 dl juneće supe
  • - mješavina začina
Priprema:
-  Filete soma isjeći na krupnije komade, začiniti ih po ukusu i premazati hrenom.
-  Krompire oguliti i kratko blanširati u ključaloj slanoj vodi oko 5 min. Potom ih ocijediti, ostaviti da se ohlade i izrendati na krupno rende.
-  Filete soma posuti rendanim krompirom s obje strane. Potom tepsiju obložiti papirom za pečenje i poprskati uljem, pa poslagati filete u krompiru. Peći u zagrijanoj rerni na 200ºC dok ne porumene.
-  Posebno pripremiti rižoto. Crni luk i mrkvu sitno isjeckati i propržiti na malo ulja. Dodati mladi grašak i kukuruz šećerac, te kratko propržiti. Dodati pirinač i pržiti ga uz neprestano miješanje 5 min. Nastaviti s dinstanjem dolijevajući vodu po potrebi dok pirinač ne nabubri. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu.
-  Rižoto poslužiti uz pečene filete soma.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Nema komentara:

Objavi komentar