subota, 12. ožujka 2016.

Slani rolat od mljevenog mesa i brokula


Probajte danas nešto novo na vašem jelovniku ,idealno za nedeljni ručak i kad očekujete goste,ukusna i neodoljiva rolada sa mljevenim mesom.....







Potrebno .

- 400g brokule bez stabljike
- 2 peciva od prethodnog dana
- 140ml mlijeka
- 2 češnja bijelog luka
- so,biber
- 1 glavica crvenog luka
- 1kg mljevenog mesa po izboru
- 2 jaja
- 3 kašičice osišenog origana
- 1 do 3 kašičice brašna
- 1 do 2 kašičice senfa


Priprema .

  1. Brokulu razdijelite na veće cvjetiće, koje zatim operite, a nakon toga ih stavite u lonac s proključalom posoljenom vodom i blanširajte 2 minute.
  2. Potom ih rashladite ledenom vodom, ocijedite i ostavite da se u potpunosti ohlade. Peciva narežite na kockice, pokapajte ih mlijekom pa pričekajte da se mlijeko upije.
  3. Bijeli luk naribajte i začinite solju i biberom. Crveni luk nasitno nasjeckajte pa ga zajedno s bijelim lukom dodajte mljevenom mesu.
  4. Nakon toga dodajte i jaja, brašno i ocijeđena peciva, posolite, pobiberite, pospite origanom pa sve zajedno temeljito promijesite. Iz smjese oblikujte četverokut.
  5. Cvjetiće brokule položite u sredinu četverokuta oblikujući traku. Vlažnim rukama smotajte meso u roladu, koju zatim smjestite u pekač premazan mašću.
  6. Podlijte s malo vode pa kratko zapecite u pećnici unaprijed zagrijanoj na 220 °C – otprilike 8 minuta.
  7. Nakon toga temperaturu smanjite na 180 °C pa pecite roladu otprilike 1 sat.
  8. Za vrijeme pečenja prelijevajte je sokom od pečenja i premažite sa 100 ml vode u kojoj ste razmutili senf. Ako bude potrebno, dolijte još vode.
  9. Gotovu roladu možete poslužiti odmah, dok je još vruća ili poslije, kada se rashladi.
  10. Izvor :kuhaj.hr

Nema komentara:

Objavi komentar