- Aktivnosti koje obavljate blizu očiju , kao što je čitanje , obavljajte pod dobrim osvjetljenjem
- Uzimajte ekstrakt šumske borovnice , jer sadrži anbtioskidantne pigmente koji usporavaju nastanak i razvoj mrene.
- Crveno,žuti i narančasto voće i povrće bogato je antioksidantima hranljivim tvarima ,koji štite od oštećenja očiju.
- Uzmite kilogram svežeg šipka, stavite ga u zamrzivač i ostavite da odleži tamo preko noći. Ujutru izvadite šipak iz zamrzivača i potopite ga samo na par sekundi u proključalu vodu, da se odmrzne. Tako omekšali šipak izmiksirajte i propasirajte, tako da dobijete masu u vidu želea. U tu masu dodajte istu toliku količinu meda, sve dobro izmešajte i stavite u tegle, pa u frižider. Jedite ovu masu, po punu kafenu kašičicu 3 puta dnevno.
Da bi lakše propasirali šipak, možete ga kratko prokuvati u malo vode.
Ovaj žele ne samo što regeneriše vid, nego i predstavlja efikasno antionkološko sredstvo.
Što je plod šipka crvenije boje, u njemu je veća koncentracija korisnih materija,u šipku je mnogo:
tu su i vitamini A i C, te karotin, jod i cink. Zahvaljujući ovoj kombinaciji korisnih materija šipak se koristi za liječenje jetre, bubrega, štitne žlijezde i očiju.
Nema komentara:
Objavi komentar