Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
utorak, 15. ožujka 2016.
Ukusni rižoto s kobasicama
Ako se pitate kako da pripremite ukusan ručak a imate samo kobasice,evo donosim vam ideju za veoma jednostavan recept ,koji će se dopasti i onim najizirljivijim,jako sočno i ukusno.....
Potrebno :
- 1 pakovanje kobasica svježih
- 1 glavica crvenog luka
- 2 kašike masnoće( biljno ili maslinovo ulje )
- 2 šoljice riže
- 4 čaše supe ili temeljca
- 2 kašike paradjz sosa (pirea ) ili dva iscijeđena paradajza
Priprema :
Ispržiti svježe kobasice. Izvaditi ih iz šerpe , ostavljajući mast u koju ćemo staviti sitno isječen luk.
Pržiti luk ali da ne porumeni , zatim dodati rižu, miješati kašikom dvije minute.
Nasuti 4 čaše vrele supe ( temeljca ) u rižu, pustiti da malo kuha.
Dodati peršun,biber, malo soli , dvije kašike paradajza i na kraju kobasice.
Kada je riža skuhana, ukloniti šerpu s toplote i poređati na činiju tako da kobasice budu iznad riže.
Možete posuti svježe isjeckanim lukom ,peršunom ili bosiokom i služiti uz sezonsku salatu.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar