recept za vas,jednostavno,brzo,ukusno i zdravo!
Potrebno :
- 2 x 185g tuna u maslinovom ulju,ocijeđeno ulje, 1 žlica ulja za prženje
- 2 x 400g konzerve sjeckana rajčica s češnjakom i začinskim biljem
- 350g tjestenine
- 300g brokule,isjeckane u male cvjetiće
- 200g svjetlo mekani sir
- 100g cheddar, sitno nariban
- 25g prezle( hljebne mrvice)
Priprema :
- Zagrijte ocijeđeno ulje iz tune u vrlo velikoj tavi.Istresite rajčice pa dodajte 200 ml vode i lagano pirjati.U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputsvu na vrećici u slanoj vodi. Dodajte brokule i kuhajte sa tjesteninom oko 3 min, zatim ocijedite, zadržavajući jedan dio vode u kojoj se kuhala tjestenina i brokuli.Zagrijte pećnicu. Umiješajte mekani sir u umaku od rajčice dok se istopi, a zatim pomiješajte s tjesteninom, brokulama i ocijeđenim tunama, uz malo dodavanje vode u kojoj se kuhala tjestenina i brokuli, ako umak izgleda malo gusta. Začinite sa soli i paprom.Istresti u vatrostalnu posudu i posuti naribani sir cheddar i hljebne mrvice. Staviti u pećnicu, ne preblizu vatri, oko 4-6 minuta do zlatne boje i pojave mjehurića. Poslužite uz sezonsku salatu.
- Izvor:Dobra hrana magazin
Nema komentara:
Objavi komentar