nedjelja, 3. travnja 2016.

Zapečena tjestenina s tunjevinom i brokulom

Ako ste ljubitelj tjestenine i brzih jela koja vam ne oduzimanju puno vremena ,ovo je 

recept za vas,jednostavno,brzo,ukusno i zdravo!






Potrebno :


- 2 x 185g  tuna u maslinovom ulju,ocijeđeno ulje, 1 žlica ulja za prženje

- 2 x 400g konzerve sjeckana rajčica s češnjakom i začinskim biljem

- 350g  tjestenine

- 300g brokule,isjeckane u male cvjetiće

- 200g  svjetlo mekani sir

- 100g cheddar, sitno nariban

- 25g prezle( hljebne mrvice)


Priprema :



  1. Zagrijte ocijeđeno ulje iz tune u vrlo velikoj tavi.
    Istresite rajčice pa dodajte 200 ml vode i lagano pirjati.
    U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputsvu na vrećici u slanoj vodi. Dodajte brokule i kuhajte sa tjesteninom oko  3 min, zatim ocijedite, zadržavajući jedan dio vode u kojoj se kuhala tjestenina i brokuli.
    Zagrijte pećnicu. Umiješajte mekani sir u umaku od rajčice dok se istopi, a zatim pomiješajte s tjesteninom, brokulama i ocijeđenim tunama, uz malo dodavanje vode u kojoj se kuhala tjestenina i brokuli, ako  umak izgleda malo gusta. Začinite sa soli i paprom.
    Istresti u vatrostalnu posudu i posuti naribani sir cheddar i hljebne mrvice. Staviti u pećnicu, ne preblizu vatri, oko 4-6 minuta do zlatne boje  i pojave mjehurića. Poslužite  uz sezonsku salatu.
  2. Izvor:Dobra hrana magazin

Nema komentara:

Objavi komentar