Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
srijeda, 13. travnja 2016.
Kobasice u umuka s tjesteninom i brokulama
Želite nešto jako ukusno a nemate puno vremena,tad je ovaj recept idealan za vas,gotovo je za svega 20 minuta.....
Potrebno :
- 1 žlica maslinovog ulja
- 8 kobasica isječenih na deblje komade
- 3 jaja
- 50g parmezana,ribanog
- 300g špageta
- 1 glavica brokule,isječene u male cvjetiće
- 2 češanja češnjaka, zdrobljena
Priprema :
U velikoj tavi zagrijte ulje i pržiti kobasice do zlatne boje,okrećući ih često. U međuvremenu, miješati zajedno jaja, sir i malo začina s vilicom u dubljoj zdjeli.
Kuhati tjesteninu prema uputama na paketu. Dodajte brokulu pri samom završetku kuhanja tjestenine oko 3 min, zatim ocijedite, ostavljajući šalicu vode u kojoj se kuhalo.
Dodajte češnjak kobasicama i kuhajte par minuta više, pazeći da češnjak ne postane smeđ. Skinite posudu s vatre.
Dodajte tjesteninu i brokulu kobasicama u tavi.Izmiješajte sve zajedno, a zatim dodajte pripremljenu smjesu jaja. Umiješajte umak preko tjestenine i držite na vatri oko 1-2 min. Toplina iz tave će kuhati umak , ako je previše gust, koristite malo vode od tjestenine koju ste odvojili prethodno .
Podijeliti tjesteninu u tanjure i pospite ribanim parmezanom.
Služite uz sezonsku salatu.
Izvor:Dobra hrana magazin
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar