srijeda, 13. travnja 2016.

Kobasice u umuka s tjesteninom i brokulama


Želite nešto jako ukusno a nemate puno vremena,tad je ovaj recept idealan za vas,gotovo je za svega 20 minuta.....




Potrebno :

- 1 žlica maslinovog ulja

- 8 kobasica isječenih na deblje komade

- 3 jaja

- 50g parmezana,ribanog

- 300g špageta

- 1 glavica brokule,isječene u male cvjetiće

- 2 češanja  češnjaka, zdrobljena




Priprema :

 U velikoj tavi zagrijte ulje i pržiti  kobasice  do zlatne boje,okrećući ih često.  U međuvremenu, miješati zajedno jaja, sir i malo začina s vilicom u dubljoj  zdjeli.

Kuhati tjesteninu prema uputama na  paketu. Dodajte brokulu  pri samom završetku kuhanja tjestenine oko 3 min, zatim ocijedite, ostavljajući šalicu  vode u kojoj se kuhalo.


Dodajte češnjak kobasicama i kuhajte par minuta više, pazeći da češnjak ne postane smeđ. Skinite posudu s vatre.

Dodajte tjesteninu i brokulu kobasicama u tavi.Izmiješajte  sve zajedno, a zatim dodajte pripremljenu  smjesu jaja. Umiješajte umak preko tjestenine i držite na vatri oko 1-2 min. Toplina iz tave će kuhati umak , ako je previše gust, koristite malo vode od tjestenine koju ste odvojili  prethodno .

Podijeliti  tjesteninu u tanjure i pospite ribanim parmezanom. 
Služite uz sezonsku salatu.

Izvor:Dobra hrana magazin

Nema komentara:

Objavi komentar