ponedjeljak, 11. travnja 2016.

Kolač od naranče i palente


Napravite svoj ukusni desert u talijanskom stilu s voćnim okusom u fantastičnoj  palenta torti....








Potrebno :

- 250g neslan maslac
- 250g štaub šećera
- 4 velika jaja
- 140g palente
- 200g glatkog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- korica i sok od 2 naranče(oko 100ml za glazuru)
  
Za  glazuru od naranče:

100ml soka od naranče
100g štaub šećera




Priprema :

 Zagrijati pećnicu na 160 ° C .

 Obložite  dno i strane okruglog 23 cm kalupa za pečenje  s pergament  papirom za pečenje.

 Izmiješajte kremasto maslac i šećer zajedno sve dok postane  svjetao i  paperjast.

 Dodajte jedno po jedno jaja ,i dobro  promiješajte .

 Nakon što se smjesa sjedini, dodati sve suhe sastojke i koricu i sok naranče  nakon što ste  izmjerli 100 ml za glazuru.

 Istresite smjesu u lim, ravnomjerno rasporedite, a zatim pecite oko 45  minuta ili dok  drvenu čačkalicu  zabodenu  u centru torta izvadite čistu.
 Izvadite iz pećnice i istresite na žičani stalak za hlađenje.

 Da bi dobili  glazuru, stavite sok od naranče i šećer u  tavu i dovedite do    kuhanja.

 Pirjati 5 minuta, zatim sklonite sa topline i ostavite da se ohladi.

 Prelite  glazuru od naranče  preko vrha ohlađene torte. Poslužite uz  sladoleda od limuna.

Izvor:Dobra hrana magazin

Nema komentara:

Objavi komentar