Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
ponedjeljak, 11. travnja 2016.
Kolač od naranče i palente
Napravite svoj ukusni desert u talijanskom stilu s voćnim okusom u fantastičnoj palenta torti....
Potrebno :
- 250g neslan maslac
- 250g štaub šećera
- 4 velika jaja
- 140g palente
- 200g glatkog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- korica i sok od 2 naranče(oko 100ml za glazuru)
Za glazuru od naranče:
100ml soka od naranče
100g štaub šećera
Priprema :
Zagrijati pećnicu na 160 ° C .
Obložite dno i strane okruglog 23 cm kalupa za pečenje s pergament papirom za pečenje.
Izmiješajte kremasto maslac i šećer zajedno sve dok postane svjetao i paperjast.
Dodajte jedno po jedno jaja ,i dobro promiješajte .
Nakon što se smjesa sjedini, dodati sve suhe sastojke i koricu i sok naranče nakon što ste izmjerli 100 ml za glazuru.
Istresite smjesu u lim, ravnomjerno rasporedite, a zatim pecite oko 45 minuta ili dok drvenu čačkalicu zabodenu u centru torta izvadite čistu.
Izvadite iz pećnice i istresite na žičani stalak za hlađenje.
Da bi dobili glazuru, stavite sok od naranče i šećer u tavu i dovedite do kuhanja.
Pirjati 5 minuta, zatim sklonite sa topline i ostavite da se ohladi.
Prelite glazuru od naranče preko vrha ohlađene torte. Poslužite uz sladoleda od limuna.
Izvor:Dobra hrana magazin
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar