Ako želite zdravo da se hranite , zarolajte ovaj jedinstveni rolat pun hranljivih i zdravih namirnica ,sve što vam je na dohvat ruke u vašoj kuhinji,iznenadite vaše najmilije sa zdravim i ukusnim rolatom od špinata....
Sastojci za koru od špinata:
- 2 kašike putera,
- 1 čehno bijelog luka,
- 150 g špinata (blanširanog, ocijeđenog, nasjeckanog),
- 4 žumanjca, malo soli, bibera i muškatnog oraščića, 4 bjelanjca
Za nadjev:
- 150 g suhog mesa,
- 250 g krem-sira, čvršćeg,
- 2 manja paradajza
Priprema:
Na zagrijanom puteru kratko propržiti nasjeckani bijeli luk. Zatim dodati špinat, izmiješati i začiniti. Masu ohladiti i umiješati žumanjca. U dubljoj uskoj posudi s malo soli veoma čvrsto umutiti bjelanjca, najjačom brzinom.
Pleh za pečenje veličine 23-33 cm prekriti papirom za pečenje. Rernu zagrijati na 190 Celzijevih stepeni. Sada pažljivo umiješati prvo 3-4 kašike snijega od bjelanjaca u masu od špinata, a onda dodati i preostalu količinu. Sve pažljivo izmiješati. Masu istresti na pleh, poravnati i peći 10-12 minuta. Gotovu koru izvaditi, prebaciti je na papir za pečenje i prekriti je vlažnom krpom.
Kada se ohladi, poredati tanke šnite mesa, zatim premazati krem-sirom izmiješanim sa sitno nasjeckanom prasom , potom preko sira do pola, poredati tanke šnite paradajza, i sve urolati.
Rolat prije serviranja isijecite na deblje šnite , sa strane stavite po jednu kašiku pavlake na svaki tanjur ili neki drugu umak po želji,takođe možete poslužiti i uz čašu hladnog jogurta.Dobar tek!
Izvor:Azramagazin
Nema komentara:
Objavi komentar