Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
utorak, 23. kolovoza 2016.
Salata od paradajza i feta sira koja će vas oduševiti
Probajte nešto novo,nešto drugačije od uobičajene paradajz salate,sigurna sam da će vas oduševiti svojim neodoljivim ukusom i hrskavim komadićima vekne i sira,veoma jednostavno i brzo.....
Potrebno :
- ½ male vekne
- 2 kašike maslinovog ulja
- 4 paradajza,isjeckana
- ½ krastavac, grubo isjeckan
- šačica crne masline
- 100g feta sira
- šaka svježeg bosiljka
- balsamica preliv
Priprema:
Zagrijati roštilj na visoku temperaturu. Izrežite veknu na komade veličine zalogaja i raširite u jednom sloju na pleh. Poprskajte preko 1 žlicu ulja. Pecite za 3-4 minuta, okretanjem komada kruha povremeno, sve do zlatne boje. Ostavite da se ohladi.
Stavite komadiće prepečenog hrskavog kruha u posudu sa paradajzom, krastavcem, maslinama i feta sirom. Isijecite bosiljak, zatim raspršite preko salate. Umutiti balzamica preliv i ostatak maslinovog ulja zajedno i lagano poprskati preko salate, onda promiješati sve zajedno da se lagano iskombinuje.
Idealno uz svako jelo i u svakoj prilici,čak se može koristiti i kao samostalno jelo,jako je ukusno i sito.
Dobar tek!
Izvor:Dobra hrana magazin
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar