Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
ponedjeljak, 22. kolovoza 2016.
Kuhana piletina u sosu od rajčice - ukusno jelo za samo 20 minuta
Brzo i jednostavno,gotovo za samo 20 minuta ,nema puno prljavog suđa samo jedan-lonac i jelo je gotovo - odlično za korišćenje ostataka kuhane piletine.
Potrebno:
- 20g paket bosiljka
- 2 žlice ulja
- 2 češnjaka, tanko narezana
- 2 x 400g cherry rajčice( može iz konzerve ili svježa)
- 1 kašičica šećera
- nekoliko maslina
- pileće meso,skuhano
Priprema:
Fino usitniti stabljike i lišće od bosiljka oko 20g ili uzmite paket suvog bosiljka. Zagrijte 2 žlice ulja u srednje veličine tiganju, zatim propržiti da omekša 2 tanko narezana češnja češnjaka i stabljike bosiljka oko 3 min.
Dodati 2 x 400 g cherry rajčice iz konzerve ili svježe rajčice, 1 kašičica šećera i iseckani bosiljak. Pustiti da prokuha , onda smanjiti temperaturu i krčkati oko 15 minuta dok smjesa postane gusta,ubaciti začine po želji,može origano ,papar i malo soli. Dodajte šaku maslina, na kriške isječeno pileće meso i sokove koji icure dok siječete meso. Lagano promiješati.Pustiti da se sve zajedno krčka oko 2 min,potom sklonite sa ringle i srevirajte u tanjure, pospite sa listovima bosiljka, zatim poslužiti uz hrskavi prepečeni kruh iz tostera ili pećnice.Dobat tek!
Izvor:Dobra hrana magazin
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar