Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
ponedjeljak, 22. kolovoza 2016.
Začinjena ljutkasta piletina s kuskusom
Brzo,ukusno,mirisno,savršeno za svaku priliku a trebat će vam samo 20-tak minuta........
Potrebno:
- 250g kuskus
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 isjeckani luk crveni
- 2 velika bez kostiju pileća prsa fileti,izrezani uzdužno
- 85g blanširanog badema
- 1 žlica ljute curry paste
- 100g prepolovljene kajsije
- 20g paket svježeg korijandera
Priprema:
Pripremite kuskus sa pilećim temeljcem, u skladu sa uputstvima na paketu. Zagrijte maslinovo ulje u tavi i propržite isjeckani luk oko 2-3 minuta dok omekša.
Dodajte pileća prsa filete i promiješati,pržiti 5-6 minuta dok ne omekša , potom dodajte blanširane bademe i, kada dobiju zlatnu boju , umiješajte žlicui curry paste i kuhati za 1 min više.
Dodajte kuskus zajedno sa kajsijama i korijander pa sve lagano izmiješajte da se sastojci sjedine.Služite dok je toplo uz jogurt ako želite ili sezonsku salatu.Dobar tek!.
Ako niste ljubitelj ljutih curry jela možete isto napraviti samo sa blago ljutom curry pastom.
Izvor:Dobra hrana magazin
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar