ponedjeljak, 22. kolovoza 2016.

Začinjena ljutkasta piletina s kuskusom



Brzo,ukusno,mirisno,savršeno za svaku priliku a trebat će vam samo 20-tak minuta........


Potrebno:

- 250g kuskus
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 isjeckani luk crveni
- 2 velika bez kostiju pileća prsa fileti,izrezani uzdužno
- 85g blanširanog badema
- 1 žlica ljute curry paste
- 100g prepolovljene  kajsije
- 20g paket  svježeg korijandera


Priprema:

Pripremite kuskus sa  pilećim temeljcem, u skladu sa uputstvima na paketu. Zagrijte maslinovo ulje u tavi i propržite isjeckani luk oko 2-3 minuta dok omekša.
Dodajte  pileća prsa filete i promiješati,pržiti 5-6 minuta dok ne omekša , potom dodajte blanširane bademe i, kada dobiju zlatnu boju , umiješajte žlicui  curry paste i kuhati za 1 min više.
Dodajte kuskus zajedno sa kajsijama i korijander pa sve lagano izmiješajte da se sastojci sjedine.Služite dok je toplo uz jogurt ako želite ili sezonsku salatu.Dobar tek!. 

Ako niste ljubitelj ljutih curry jela možete isto napraviti samo sa blago ljutom curry pastom.

Izvor:Dobra hrana magazin

Nema komentara:

Objavi komentar